Saariselkä MTB Stages – Maastopyöräilyn pohjoisin etappikisa elokuussa

Saariselkä MTB maastopyöräilytapahtumassa elokuussa voi täyden etappikisan lisäksi osallistua junioreiden sekä kuntoilijoiden radoille.

Saariselkä MTB Stages on Lapin pyöräilykesän huipentuma Saariselällä. Tapahtuma on kolmipäiväinen ja etappikisan ideana on, että osallistujat ajavat kolme eri reittiä kolmena peräkkäisenä päivänä. Lopussa nopeimman yhteisajan ajanut voittaa kokonaiskisan.

Etappikisassa pyöräilijät pääsevät nauttimaan hienoista poluista keskellä puhdasta ja erämaista Lapin luontoa. Saariselkä MTB:n tapahtuma-alue sijaitsee kaikkina päivinä aivan kylän keskustassa. Tapahtuman reitit suuntaavat kylän lähialueen tuntureille ja metsiin. Ensimmäisellä etapilla pitkän reitin osallistujat suuntaavat Hammastunturin erämaahan. Toisena päivänä ajetaan Saariselkä MTB Maratonin reitillä, joka on tunnettu hienoista tunturimaisemistaan ja pitkistä ylä- ja alamäistään. Viimeisen päivän etappi perehdyttää osallistujat alueen historiallisesti merkittäviin kohteisiin. Reitti suuntaa Saariselän kylältä ensin Ruijanpolun maastoihin ja myöhemmin Laanilan historiallisille kultamaille.

Osallistujat voivat osallistua täyden etappikisan lisäksi junioreiden sekä kuntoilijoiden radoille, joiden pituudet vaihtelevat 15–40 kilometrin välillä.

Saariselkä MTB maastopyöräilytapahtuma järjestetään kuudennen kerran ja mukana on ollut Suomen parhaiden maastopyöräilijöiden lisäksi Pohjois-Norjan ja Venäjän kovia haastajia. Saariselän maastot ovat keränneet osallistujilta runsaasti kiitosta, minkä vuoksi tapahtumaa on uskallettu kehittää vuosi vuodelta.

Saariselkä MTB Stages kisataan 26.–28.8. Seuraa täällä: www.saariselkamtb.fi #saariselkamtb

Kuva: Inari-Saariselkä Matkailu