Levillä kutsuu Tonttula

Tonttulan kesä jatkuu 30.9.2016 asti päivittäin klo 12–16.

Unohtumaton kokemus monelle on paikka, jossa ihminen ja luonto ovat yhtä ja ajalla ei ole merkitystä. Paikka, jossa voi tuntea Lapin taian ja hengittää Euroopan puhtainta ilmaa.

Tällainen löytyy Levin Könkään kylästä. Boutiquehotelli Taivaanvalkeat ja Tonttulan elämyskylä on ainutlaatuinen kokonaisuus Ounasjoen rauhallisessa rantamiljöössä. Vain kahdeksan kilometrin päästä Leviltä löytyy paikka, jollaista ei muualla ole – ei katuvaloja, ei vaatimuksia. Vain rauhaa ja elämäniloa.

Kittilän lentokentältä sinne pääsee parissakymmenessä minuutissa ja autoillen on helppo löytää perille. Elämyskylä toimii ympäri vuoden ja sen aktiviteetit ovat täynnä tarinoita, mytologiaa, satuja, kulttuuria ja fantasiaa, luonto- ja kulttuurimatkailua puhtaimmillaan.

Talli-tontulla on paljon kavereita

Tonttulan pihapiirin ja hämyisän metsän suojissa pääsee kurkistamaan tonttujen elämään. Ounasjoen varrella asuvat Talli-tonttu hevosystäviensä Wilssonin, Oliverin ja Faksin kanssa, Riihi-tonttu ja monet muut Tonttulan asukkaat.

Riihi-tontun lempipuuhia on luonnonyrttien kerääminen ja niiden jalostaminen ihmisille hyödyksi. Vierailija pääsee ehkä nuuhkaisemaan maariantuoksuheinää tai viime kesänä kuivattuja koivuvastoja.

Elämysmetsän piiloissa tontut puuhastelevat omia juttujaan. Onnekas kulkija löytää tontun tuvan tai piilonkolon. Tarkkasilmäinen havaitsee moninaista metsän elämää. Paikka huokuu luonnon vahvaa voimaa ja kävely halki elämysmetsän herättää huomaamaan sen kauniita yksityiskohtia, jotka arjen kiire saattaa kadottaa. Metsän rauha tarttuu sydämeen ja taival jatkuu kevyemmällä mielellä.

Kuva: Hullu Poro Oy