Äijät joukolla liikkeellä Levillä

Äijät iskuun -treeniryhmän suosio yllätti Levi Wellness Clubin henkilökunnan. Ryhmässä on kohonnut mahtava yhteishenki, ja keskiviikko onkin äijien keskuudessa odotettu päivä. Kuva: Levi Wellness Club/Äijät iskuun

Kuntosalin kynnys voi olla korkea, jos liikuntaharrastuksesta on vierähtänyt pitkän aikaa. Ennakkoluulot ja tiedon puute sekä yksinkertaisesti se, että ensimmäinen kerta on se vaikein, tekevät liikkeelle lähdöstä usein hankalaa. Kun kasaan saadaan sopiva joukko, ryhmähenki voi voi saada liikuntaan aivan uusia ulottuvuuksia.

Levi Wellness Clubin Äijät iskuun -treeniryhmässä on mukana 15 raavasta miestä, joiden ikähaitari on viitisenkymmentä vuotta.

Ismon kuntosalikynnys putosi kertalaakista

Ismo Mellalle Äijät iskuun -ryhmä tuli kuin tilauksesta. Kuntosalille oli tehnyt mieli jo pitkään, mutta ennakkoluulot pidättelivät ja nostivat kuntosalin kynnyksen kattoon saakka. Mieli kuitenkin muuttui heti ensimmäisellä tunnilla.

– Kuntosalille lähtemisen kynnys oli aivan mahdottoman korkea. Ajattelin, että siellä pitää kulkea stretseissä, päällä hihaton paita, jossa lukee isoilla kirjaimilla GYM, ja että rusketusta pitäisi olla pinnassa ja kaulassa mielellään ainakin sentin paksuinen kultaketju. Kun tulin ensimmäiseen kokoontumiseen, pääsi kova huokaisu. Siellä oli aivan tavallisia äijiä verkkareissa ja tennareissa, kaikilla päämääränä vain saada liikettä niveliin, hikeä, hengästymistä ja kuntoa tuleviin koitoksiin. Huippuryhmä, jossa jokainen puurtaa sen verran, mitä kunto antaa myöten.

Jatkoa seuraa joulukuussa

Personal Trainer Jonne Anttila on innoissaan valmennusryhmän kehityksestä ja innosta. Liikkeelle lähdettiin kehonpaino- ja liikkuvuusharjoituksilla, minkä jälkeen tutuksi ovat tulleet monet välineet ja tekniikat. Kahdeksan viikon ryhmävalmennus on nyt puolessa välissä, mutta henki vain nousee kerta kerralta. Uusi ryhmä alkaa jo 6.12., joten liike jatkuu ja äijien isku paranee.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä