Kulta-Iivon kausi päättyy Ylläs-Levi-hiihtoon

Iivo Niskanen kirittää Ylläs-Levin Visma Ski osuuden 70 kilometrin matkaa 14.4. Kuva: Jesse Väänänen/Red Bull

Lapin mahtava luonto, tunturimaisemat sekä keväthanget kutsuvat hiihtäjiä Visma Ski Classics-kiertueen Ylläs-Levi päätöskisaan lauantaina 14.4. Olympiavoittaja Iivo Niskanen on mukana Ylläs-Levi –hiihdon 70 km matkalla. 55 km perinteisen tyylin osuudella nähdään hiihtosankari Juha Mieto.

Levi ja Ylläs tarjoilevat keväällä monin tavoin parastaan sekä takuulla ainutlaatuisia elämyksiä ja ikimuistoista Lapin taikaa. Runsas lumi takaa myös sen, että lunta riittää Levillä pitkälle keväälle. Kevättalvella onkin mainio tilaisuus kokeilla uusia lajeja tai välineitä ja tutustua tunturin mahdollisuuksiin koko laajuudeltaan.

Kevät hiihdon kulta-aikaa muillekin

Keväällä rinteet, hiihtoladut, moottorikelkkailu- lumikenkä- sekä pyöräreitit ovat loistavassa kunnossa. Sää on myös mitä parhain; pitkät päivät, ihana auringonpaiste ja luistavat kelit. Olosuhteet ovat erinomaiset ruuhkattomaan lomailuun omassa rauhassa ja parhaassa mahdollisessa seurassa. Rinteet ja hiihtoladut ovat auki aina toukokuulle saakka.

Molempien matkojen ladut ajetaan jo maanantaina kisaviikolla ja reitit ovat hyvin merkattu hiihtäjille, joten latuihin pääsee tutustumaan hyvissä ajoin. Itse kisassa on tarjolla suksi- ja välinehuoltoa energiahuollon lisäksi. Bussikuljetukset Leviltä Ylläkselle järjestetään kisa-aamuna ja kisan jälkeen. Myös tapahtuman harjoittelijoita palvelee Onnibussi, jonka kyydissä pääsee edullisesti Ylläs-Levi välin. Kilpailutoimistona Levillä toimii Levin Matkailun tilat ja Ylläksen päässä Luontokeskus Kellokas.

Ylläs-Leville voi ilmoittautua tapahtuman nettisivuilla www.yllaslevi.com

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä