Kesäkivaa Könkäällä

Könkään Tonttulassa voi päästä tutuksi Höppänän kanssa, ja vierailemaan vaikka Keltsin seurassa yrittitarhassa. Kuva: tonttula.fi 

Tonttulan elämyskylä Levin lähellä Könkään kylässä on avoinna vieraille koko kesän. Sinne on kiva tehdä päiväretki, vaikka Levin ilmaisilla kyläpyörillä tai omalla autolla. Pääsee paikalla meloenkin, sillä elämyskylän alue rajoittuu toiselta reunaltaan vapaana virtaavaan Ounasjokeen.

Tonttulan kahvion iloinen emäntä paistaa joka päivä herkullisia vohveleita ja keittää maistuvan lounaskeiton. Pihapiirissä riittää ihmettelemistä, sillä siellä tepastelevat kestosuosikkeina eläinasukit: lampaat, porot, kanat ja hevoset. Mukavaa kesäpuuhaa on myös frisbee- ja minigolf sekä ulkoshakki. Tämän kesän uusi juttu on puujalkakävely. Milloin viimeksi olet kokeillut puujalkoja?

Retkelle Keltanutun seurassa

Tiistaisin ja perjantaisin lähdetään retkelle Keltanuttuisen tontun kanssa. Kahden tunnin seikkailu vie elämysmetsän läpi Tonttulan Piiloon. Saa nähdä paistetaanko Piparkakkutalossa kesälläkin perinteisiä pipareita vain onko Keltanuttuinen tonttu keksinyt maistuvan kesäreseptin. Tonttukoulussa opetellaan kädentaitoja ja Tietäjätontun tuvassa kuullaan tarinoita Lapin luonnosta. Varmaa on se, että vieras saa aina jotain itse tekemäänsä kotiin viemisiksi.

Tonttulasta voi vuokrata muhkearenkaisen fatbiken tai tandempyörän ja hurauttaa matkaan, vaikka parin kilometrin päässä sijaitsevalle Könkäänkoskelle. Tiistaisin voi nauttia perinteikkään Tonttulan rantasaunan pehmeistä löylyistä. Naisten vuoro on klo 13–14.30 ja miesten klo 14.30–16.

Tonttula on avoinna 24.9. saakka päivittäin kello 11-16. Tontturetket ti ja pe klo 13-14.30.

Lappilainen