Mikä ihmeen rantakunto?

Lehtien otsikot hehkuttavat kesä- ja rantakuntoon pääsemisestä, ihan kuten viime keväänäkin. Mitä tapahtui tässä välissä? Katosiko rantakunto, vai jäikö se saavuttamatta? PT Sanni Korva Levi Wellness Clubilta valaisee, mistä asiassa on hänen mielestään kysymys.

– Jos pitää edes päästä kesäkuntoon, kysymys on todennäköisesti jo pidempiaikaisesta laiminlyönnistä itseä kohtaan, muuten ei tällaisiin villityksiin edes tarvitsisi lähteä. Nämä kesäkuntokampanjat ovat vanhanaikainen muoti-ilmiö ja markkinointikikka, jonka varjolla myydään ihmisille erilaisia tuotteita ja palveluita, Sanni sanoo.

Pysyvät tavat paras muutos

Kesäkuntoon-kampanjoista ei ole mitään hyötyä, jos ne eivät synny sisäisen motivaation tuloksena ja muutu pysyviksi tavoiksi. Oma fiilis on lopulta tärkeintä. Jos ei kehtaa mennä vartalonsa vuoksi rannalle, se vaatii Sannin mielestä pikemminkin itsetutkiskelua kuin pikaisia dieettejä tai kampanjoita.

Liikunnan ilon löytäminen vei Sannin liikakilot

Kuntokuurin kokeilu on Sannin mielestä hyvä juttu, Ja siitä voi löytää elämään uutta. Liikunnasta voi tulla luonteva osa elämää ja on hienoa, että uskaltaa edes hetkeksi pompata pois omalta mukavuusalueelta.

– Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita, joita rajoittavat sen hetkiset fyysiset ja henkiset voimavarat. Siksi emme voi sanoa, mikä kenellekin on parhaaksi tällä hetkellä. Liikunnan on aina hyvä olla osa elämää, mutta ei sen tarvitse olla sitä hallitseva osa. Elämäntapamuutoksen tavoitteenakaan ei pidä olla laihdutus, vaan hyvinvointi ja parempi suorituskyky, jotka tekevät elämästä laadukkaampaa, Sanni sanoo.

– Kun itse opin tykkäämään liikunnasta, yllätyin omasta energisyydestäni, ja asiat tapahtuivat huomaamatta. Eräänä päivänä huomasin, että vatsa ei enää roikkunutkaan reisien päällä, Sanni muistelee.

– Omia pinttyneitä tapoja on hyvä arvioida ajoittain uudelleen ja pudottaa turhia tapoja tarvittaessa pois. Kannattaa miettiä, mikä sinulle on oikeasti tärkeää, Sanni muistuttaa.

Lue koko lehti maksutta täältä