Kemissä juostaan 8.7.

Hyväntekeväisyyteen nuorten mielenterveyttä tukemaan juostaan Kemin SatamaRun heinäkuun 8. päivä. Kuva: SatamaRun.

Kemin SatamaRun juostaan sisäsatamassa. Startti on kello 12 ja juoksutapahtuman tuotto kohdennetaan nuorten mielenterveyden edistämiseen.

Hyvä mieltä ja mielen terveyttä halutaan nostaa esiin, sillä aihe on ajankohtainen ja polttava, sillä huoli ihmisten ja erityisesti nuorten hyvinvoinnista on nostettu koko maassa avoimeen keskusteluun. Se on myös yksi Suomen hallituksen kärkihankkeista. Kärkihankkeen tavoitteena on lisätä terveitä elämäntapoja ja vahvistaa mielenterveyttä, torjua yksinäisyyttä, vähentää rakennuksista aiheutuvia terveyshaittoja sekä kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja.

Jokaisesta ilmoittautumismaksusta sekä yhteisöjen ja yritysten avustuksista lahjoitetaan 20% hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyteen lahjoitettava tuotto on kasvanut vuosi vuodelta ja tämän vuoden tuotto voi hyvinkin ylittää jo 2000 €.

Uudet reitit

SatamaRun toteutetaan nyt neljännen kerran ja osallistujien palautteet on otettu huomioon. Tälle kaudelle laaditaan uudet reitit, jotka vahvistuvat toukokuun lopulla. Reitti muuttaa muotoaa siten, että se on juoksijalle mielekkäämpi ja erittäin paljon katsojaystävällisempi. Reitin mittaa virallisesti Urheiluliiton valtuuttama mittaaja Olavi Peura. Juoksumatkat ovat 5, 10 ja 21 km ja sarjoja löytyy harrastesarjoista eri-ikäisille kilpailijoille.

Viime vuoden tavoin ohjelmassa on myös Lasten MiniMaraton ja Kemin Lämäreiden MiniGolf.

Lappilainen