PT Anniinan hyvän olon vinkit uuteen vuoteen

Anniinan kolme konkreettista vinkkiä terveempään uuteen vuoteen: Tee asioita mistä pidät, älä ota liikuntaa liian vakavasti, välillä voi heittää vaikka kärrynpyöriä, muista välillä myös pysähtyä ja olla tekemättä mitään.

Opettele liikkumaan säännöllisesti, vaikka vähän kerrallaan.

Levi Wellness Clubilla työskentelevä Personal Trainer Anniina Termonen neuvoo, ettei kannata uuvuttaa itseään liian haastavilla uudenvuoden lupauksilla, sillä pitkällä tähtäimellä ja rauhassa tavoitteisiin pyrkiminen tuo yleensä parempia tuloksia. Jos haluaa muuttaa elämäntapojaan pysyvästi terveellisemmiksi, kannattaa opetella askel kerrallaan uusia tapoja.

– Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan treenejä PT:n kanssa, jos vähänkään epäilet, teetkö salilla liikkeet oikein ja olisiko tekniikassa parannettavaa. Vaikka olisit kokenut treenaaja, PT:n kanssa treenaaminen tuo liikuntaan uutta virikettä.

Yksin tai pienryhmässä

Pienryhmävalmennukset ovat toimiva vaihtoehto, jos ei halua treenata kahdestaan PT:n kanssa, ja vuodenvaihteen jälkeen meillä onkin alkamassa paljon erilaisia ryhmävalmennuksia. On omat valmennukset äijille ja mimmeille, moottorikelkkailijoille ja golffareille ja paljon muuta.

– Myös ryhmäliikuntatunneilta saa vinkkejä treenaamiseen. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy varmasti kaikille mieluisia harjoituksia. Esimerkiksi crossi on monipuolinen ja tehokas treeni, ja myös hot joogaa kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan KuruYogaan. Venyttely ja jooga ovat hyviä harjoituksia liikkuvuuden lisäämiseen. Niitä voi yhdistää myös muihin treeneihin, jolloin niitä tulee tehtyä säännöllisemmin.

Säännöllisyys palkitsee

– Opettele liikkumaan säännöllisesti, pienikin määrä kerrallaan riittää. On parempi liikkua usein vähän aikaa kuin rykäistä pari kertaa viikossa pitkä treeni. Liiku monipuolisesti, oli tavoitteesi mikä tahansa, ja kokeile välillä uusia lajeja ja juttuja. Vaikka tavoitteena olisi painon pudottaminen, ei kannata seurata liikaa puntaria vaan miettiä enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se on sitä paitsi myös ulkonäköä parempi motivaattori.

Välillä kannattaa kokeilla myös uusia lajeja, Anniina suosittelee.

Nuku riittävästi ja ajattele positiivisesti.

– Älä tingi unesta! Unen aikana keho ja mieli lepäävät, mikä on tärkeää, jotta jaksat. Positiivinen ajattelu auttaa myös jaksamaan, vaikka välillä olisikin väsynyt. Kun ajattelee positiivisesti, usein myös tapahtuu hyviä asioita. Aina ei kaiken tarvitse onnistua, mutta positiivinen ajattelu auttaa jaksamaan elämässä haastavimpienkin tilanteiden yli.

Muista ruokailu

– Kohtuullinen määrä puhdasta ravintoa useamman kerran päivässä on hyvä tapa ruokailla, sillä säännöllinen ruokailurytmi vähentää nälän tunnetta ja ehkäisee napostelua ja mielitekoja. Kun arjen ruokailu on kunnossa, välillä voi myös herkutella. Aloita pienistä asioista, äläkä yritä muuttaa koko ruokavaliota kerralla. Pienin askelin on helpompi saada aikaan pysyviä muutoksia. Kun yhdestä muutoksesta on tullut tapa, lisää sen jälkeen uusi. Aloita vaikka syömällä hyvä aamupala tai lisäämällä kasviksia ateriaan! Mitä enemmän lautasella on värejä, sitä parempi.

Elämästä saa paljon enemmän irti, kun kroppa ja mieli voivat hyvin. Monia vaivoja voi hoitaa ja ehkäistä liikkumalla. ”Liike on lääke” ei suinkaan ole turha sanonta vaan pitää hyvin paikkaansa, ja jo pienillä muutoksilla tavoissa voi parantaa elämänlaatua.

Kuvat: Levi Wellness Club

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä
Lukeminen ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään.
Kännykällä lukijoita suosittelen lataamaan ISSUU apin, jonka kautta lukeminen sujuu näppärästi.