Kittilän Moottorikerho ry (KiMK) järjesti Levillä hienot kelkkakisat.

Aki Pihlaja karkasi muilta jo lähdössä ja hallitsi eriä suvereenisti. Kuvat: Lappilainen

Viikonloppuna kisattiin Kittilässä moottorikelkoilla. Perjantaina Levin eturinteillä pidettiin kelkkojen kiihdytysajot ja lauantaina Kittilän moottorikerhon radalla snowcross-sarjan kauden päätöskilpailu.

Drag RaceX oli norjalaisten juhlaa. Kuudessa sarjassa palkintopallisijat menivät kaikki muut naapurimaahan, paitsi Top Fuel sarjassa toiseksi sijoittui Suomen Hannu Keski-Korpi.

Koko kisan nopein 217 m pitkällä radalla oli Kristian Wikström ajalla 4,769 sekuntia. Hurjimman loppunopeuden saavutti Jørn Skaret. kunnioitettavalla 179,57 km/h tuloksella.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että 800- kuutioisten vakiokelkka-sarjan parhaat luvut olivat 6,5 s ja alle 120 km/h.

Snow CrossX kisassa oli mukana toistasataa osallistujaa kahdeksassa eri luokassa; Pro Open, Pro Stock, Semi Pro, Harraste, Veteraanit, Naiset, Junior 11-14 ja Junior 14-16.

Aina ei mene niinkuin Strömssössä.

Pro Open ja vakio olivat hallitsevan Suomen Mestarin ja MM-hopeamitalisti Aki Pihlajan juhlaa. Aki johti eriä käytännössä lähdöstä maaliin. Open-luokan toinen oli Eetu Karjalainen ja kolmas Amerikanmaalla talven kisannut Pieti Puhakka. Vakiossa toiseksi tuli Emin Hansson, Eetu Karjalaisen oltua kolmas. Semi-Pro -luokan voittoon ajoi Sami Huttunen, joka nähdään ensi kaudella Pro-luokassa. Naisten sarjan kaksi kärkisijaa menivät Norjaan. Tasapisteillä voittoon kisasi Malene Andersen, toisena Linn Sjöberg ja kolmantena Noora Kursu.

Juniorivoittajat olivat Pekka Alatalo ja Niko Rimali.

Veteraanisarjan voiton vei viimeksi lähes 10 vuotta sitten kisannut  Jarmo Näkkäläjärvi. Harrastesarjassa nopein 21 kuljettajan joukosta oli Ville Sarkkinen.

Nopeimmat laitteet kiihdyttivät reilun 200m ylämäkeen alle 5 sekunnissa.

Kaikkiaan kisat sujuivat loistavasti. Paikalla oli reilut 1000 ihmistä seuraamassa crossikauden päätöstapahtumaa vaihtelevassa kevättalvisäässä.