Luksusmatkatoimisto tekee tunnetuksi arktisia makuja

Aito rovaniemeläinen, uuden luksusmatkailun pioneeri, yrittäjä Janne Honkanen on tuotteistanut luksusmatkailua ja saanut huomattavaa maailmanlaajuista julkisuutta. Kuva: Luxury Action

Lapissa pääkonttoria pitävä luksusmatkatoimisto Luxury Action tekee huimaa historiaa. Se on kustantanut luksusruokakirjan arktisista elämyksistä. Kaiken huippuna kirja julkistetaan Pohjoisnavalla, ensimmäistä kertaa maailmassa.

– Kirja 8 Arktista vuodenaikaa sai alkunsa, kun vieraamme kyselivät arktisista ruuista, vuodenajoista ja ilmaston lämpenemisestä. Olen halunnut toimia vastuullisena matkanjärjestäjänä ja siksi päätin tehdä asialle jotakin konkreettista, sanoo yrittäjä Janne Honkanen.

 Yrityksellä on asiakkaita eri puolilta maailmaa filmitähdistä miljonääreihin. Se on erikoistunut nimenomaan privaattimatkailuun ja hyväntekeväisyyteen arktisen luonnon puolesta.

Arktista luksusta luonnosta

– Asiakkaidemme kiinnostus koskematonta luontoa, puhdasta ilmaa ja paikallista ruokaa kohtaan on kasvanut valtavasti, Honkanen sanoo. Alueella on eläinlajeja, jotka kaipaavat pikaisesti apua, jotta sukupuuttoon kuolemiselta vältytään. Jäätikköjen sulaminen vaikuttaa koko maailman ilmastoon ja hyvinvointiin. Tällä on suora yhteys myös matkailuun.

Kahdeksan vuodenajan tarinalla yritys laajentaa sesonkia kahdeksaan. Jokaista vuodenaikaa korostaa sen hetken raaka-aineesta tehty ruoka-annos, elämys ja kokemus.

Kirja kuvailee arktisen luonnon ja metsän tarjoamien raaka-aineiden puhtautta, sekä tietysti maailman puhtainta ilmaa. Kirjan myynnillä tuetaan muun muassa arktisen alueen uhanalaisen eläinkannan pelastamista.

Pohjoisnapa-menu metropoleihin

Pohjoisnapa-menu käsittää kahdeksan ruokalajia, kahdeksan vuodenajan mukaan. Samalla se symboloi kahdeksaa ilmansuuntaa ja napapiirin raja kulkee kahdeksan eri maan yli.

Menu on mahdollista tilata vaikkapa keskelle metropoleja, huvijahdille tai ravintolaan, minne päin maailmaa hyvänsä. Kokit, raaka- aineet ja oppaat matkustavat sinne, minne asiakas haluaa palvelun. Samalla asiakas saa kattavan tietopaketin arktisen alueen nykytilasta.

– Viestimme oman rikkautemme ja huolemme maailman tulevaisuudesta. Meidän tehtävämme on kantaa vastuu maailman tietoisuudesta ja niistä riskeistä, mitkä uhkaavat arkaa luontoamme.

– Nyt on aika, koska kohta on myöhäistä, Janne Honkanen sanoo.