Saariselän matkailijamäärän kasvu näkyy palveluissa

Saariselällä matkailun kasvu näkyy ja uusia mahdollisuuksia majoitukseen syntyy. Kaunispään huipun Star Arctic avautui näille lumille. Kuvat: Star Arctic

Saariselkä on yksi Suomen suurimmista talviurheilun ja -harrastamisen keskuksista Lapissa. Alueella valmistaudutaan voimakkaasti uusiin matkailijavirtoihin ja positiivinen vire näkyy myös kiinteistökaupoissa.

Star Arctic Hotel avasi ovensa

Joulukuussa Kaunispään huipulla laskettelurinteiden ja pulkkamäen välittömässä läheisyydessä avautui uusi Star Arctic -hotelli. Kaikista hotellihuoneista on suora näkyvyys Urho Kekkosen kansallispuiston tuntureille.

– Hotelli on myyty täyteen maaliskuun loppuun asti kestävältä sesongilta. Asiakkaista puolet tulee Aasiasta ja toinen puoli muualta maailmasta, kertoo hotellihankkeen puuhamies yrittäjä Matti Meskanen.

Hotellin kesämarkkinointi on myös käynnistynyt ja Meskanen toivoo, että Lapin ja Saariselän matkailukautta saataisiin pidennettyä.

– Syksystä kausi on jo pidentynytkin, mutta huhtikuulle ja kesälle tarvitaan lisää matkailijoita. Keskiyön auringon hyödyntäminen Aasian markkinoilla voi olla yksi keino kauden pidentämiseen.

Toista hotellia odotellaan

Meskasella on Metsähallituksen kanssa esisopimus toisesta hotellitontista ja hän uskoo, että rakentamaan päästään tämän vuoden aikana.

– Tietysti täytyy ensi katsoa Star Arcticin luvut, mutta näyttää, että jatkamme samalla tyylillä.

Talvikautta on helpottanut myös Finnair, joka tarjoaa riittävästi lentoja.

– Välillä tuntuu, että markkinat kuumenevat jo ylikin.

Kyselyitä piisaa

Metsähallitus Kiinteistökehityksen myyntineuvottelija Ulla-Maija Kaltiokumpu tunnistaa Meskasen kertoman markkinatilanteen.

– Metsähallituksella on käynnissä neuvotteluja uusista hotellihankkeista ja hotellitonteista tulee paljon kyselyitä. Olemme neuvotelleet Inarin kunnan kanssa myös kaavamuutoksesta Saariselän keskustan alueella. Tarkoituksena olisi vastata paremmin tulevaisuuden kysyntään, Kaltiokumpu selvittää.

– Myös safariyrityksillä menee nyt hyvin, mutta ilman reittejä ja taukopaikkoja ei ole safareitakaan. Sekä reitit että taukopaikat ovat Metsähallituksen mailla ja paine uusille reiteille kasvaa.

Usean satasen yö iglussa

Yö revontulien katseluun rakennetussa iglussa maksaa useita satoja euroja, mutta revontulia pääsee katselemaan edullisemminkin. Esimerkiksi Saariselän keskustan tuntumassa oleva Aurorapolku vie kulkijan suoraan luonnon syliin Urho Kekkosen kansallispuistoon. Reitillä voi tuntea talvisen luonnon kosketuksen ja kaamoksen tunnelman. Selkeällä säällä on myös mahdollisuus tähyillä pohjoista tähtitaivasta tai ihailla ihmeellisiä revontulia. Polun varrella oleva taukotupa tarjoaa erinomaiset puitteet luonnontarkkailuun pakkaselta ja tuiskulta suojaten.

Kuvat: Star Arctic Hotel

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä
Lukeminen ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään.
Kännykällä lukijoita suosittelen lataamaan ISSUU apin, jonka kautta lukeminen sujuu näppärästi.