Yli 30 miljoonaa euroa majoitukseen ja ruokailuun

Tammikuussa Rovaniemen keskustaan avautuu uusi 25 huoneiston boutiquehuoneistohotelli Golden Circle Suites. Kuva: Golden Circle Suites

Rovaniemen ennätyksellinen matkailutalvi on meneillään. Kaikkien aikojen kovimpaan kysyntään on vastattu rakentamalla uutta ja tarjolla on lähes 1200 vuodepaikkaa enemmän kuin viime vuonna.  Yritysten investoivat ovat yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.

Ainutlaatuinen kelpaa

Rovaniemellä majoitus itsessään on vetonaula. Mitä ainutlaatuisempi majapaikka, sitä enemmän sillä on kysyntää. Tälle talvelle valmistuneiden majoituskohteiden valikoimassa on lasi-igluja, lasikotahuoneistoja, käpylehmiä, panoraama- ja jäämökkejä sekä revontulivaunuja.

Tammikuun tulija: Golden Circle Suites

Tammikuun lopussa kaupungin keskustaan valmistuu Golden Circle Suites, jossa on 25 boutiquehuoneistoa.

Laajennuksia tehdään etenkin Napapiirillä ja Joulupukin Pajakylän alueella. Santaparkin kupeessa sijaitseva monin tavoin ulkomailla jo noteerattu ja palkittu käpylehmäkokonaisuus Arctic Treehouse Hotel sai käyttöönsä kuusi uutta käpylehmää ja tulevalla sesongilla tulee vielä 20 uutta käpylehmää.

Santa Claus Holiday Villageen valmistui uusi vastaanotto-ravintolarakennus. Lisämajoitusta tarjoavat 46 uutta Superior-mökkiä, ja vielä 46 sviitin hotelli on rakenteilla.

Lasi-iglut Napapiirillä

Santa’s Hotels sai Napapiirille 71 lasi-iglua ja uuden ravintola-vastaanottorakennuksen. 14 lasikotahuoneistoa eli Snowman World Glass Resort rakentui Joulupukin Pajakylän lumi-igluhotellin viereen.

Apukassa matkailijakohteeksi rakentui Apukka Resort, jossa on tarjolla lämmin revontulivaunu revontulten seuraamiseen ja jäärakennuksia. Vaattunkikönkäällä Kämppäkartano Vaattunki sai pihapiiriin lasiseinäiset, ekologiset ja siirrettävät Panorama Desing Hutit.

Kiinalaiset mukana investoimassa

Lapin ensimmäinen kiinalaisinvestointi Nova Skyland Hotel rakennetaan useassa eri vaiheessa. Valmiina on 14 puurakenteista paritaloa ja 144-paikkainen ravintola.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä