Kalastajan Majatalo valmiina ruskasesonkiin

Karigasniemi houkuttaa syksyisin ruskamatkailijoita ja linnustajia. Kalastaja Majatalo tarjoaa riekonmetsästysretkiä syyskuun 10. alkaen. Kuva: Pia Rasmus

Uudistuneen Kalastajan Majatalon kesä Utsjoen Karigasniemen kylässä oli edellistä huomattavasti vilkkaampi ja yritys on valmistautunut syyssesonkiin luottavaisin mielin.

Kalastajan Majatalo on kesäisin monen Manner-Euroopan pohjoisimpaan paikkaan, Nordkappiin, suuntaavan pysähdyspaikka. Perinteisesti majatalo on saanut kesävieraikseen erityisesti kalastajia, mutta kuluneen vuoden aikana aivan uudet matkailijaryhmät ovat löytäneet Tenojoen parhaat apajat.

– Suomalaiset ja ulkomaalaiset matkailijat ovat löytäneet meidät itsenäisesti muun muassa Booking.comin kautta. He haluavat tutustua lähimaastoon, päästä katsomaan revontulia tai ihailemaan ruskaa ja nauttimaan hyvästä ruuasta. Useat heistä yöpyvät meillä yhden tai kaksi yötä osana pidempää Lapin matkaansa, majatalon isäntä Hans Rasmus kertoo.

Matkaajille uusia kohteita

Myös matkanjärjestäjät ovat löytäneet tiensä Karigasniemelle.

– Meillä käyneet matkanjärjestäjät ovat etsineet pienille ryhmille uusia kohteita.

Aktiviteetteja henkeäsalpaavissa ruskamaisemissa on luvassa ja syksyinen matka Karigasniemelle on jo elämys itsessään. Suomen kauneimpana tienä pidetty Tenontie (seututie 970) Utsjoen kirkonkylän ja Karigasniemen välillä tuo esille henkeäsalpaavat ruskamaisemat Tenojoen molemmin puolin.

Alueen tunturiylängöt ovat erityisesti kanakoiralla metsästävien suosiossa.

– Järjestämme 10. syyskuuta alkaen riekonmetsästysretkiä. Käytämme huoltoajoneuvona mönkijää ja tarjoamme metsästäjille oppaan lisäksi myös koiran. Retkillä majoitutaan kaikilla mukavuuksilla varustetussa eräkämpässä. Perillä metsästäjiä odottaa ruuat, sauna ja palju valmiina.

Myös opastettuja retkiä lähiluontoon on tarjolla.

– Voimme käydä esimerkiksi muutaman tunnin retkellä tutustumassa Sulaojan lähteeseen.

Lue Lappilainen maksutta täältä