Retkikompassi käytössä Urho Kekkosen kansallispuistossa

UKK:n kansallispuistossa kulkijoilta toivotaan palautetta, huomioita ja kuvia mm. korjausta vaativista kohteista. Kuva: Riitta Kemppainen-Koivisto.

Riitta Kemppainen-Koivisto

Onko puro tulvassa? Onko tulentekopaikalla puut loppu?

Näihin pulmiin voi tarttua ilmoittamalla havainnoista Urho Kekkosen kansallispuistossa. Samalla voi auttaa muita retkeilijöitä ja hoksauttaa puiston huoltajia.

Urho Kekkosen kansallispuistossa kokeilussa oleva sosiaalinen karttapalvelu, Retkikompassi on avoin keskustelukanava. Sen avulla voi keskustella, kysyä, ehdottaa tai antaa palautetta retkikohteesta. Retkikompassi on suunniteltu mobiilikäyttöön, joten kommentoimaan pääsee suoraan, vaikka tulentekopaikalla istuen. Käyttäjäkokemus on tärkeää palvelun lopullisessa muotoilussa.

– Retkikompassilla voimme kokeilla kevyesti uusia asioita ja saada nopeasti palautetta luonnossa liikkujilta, kertoo kesän ajaksi maastoon jalkautunut Metsähallituksen asiakasneuvoja Leena Leppälä.

Digitaalinen asiakaspalvelu on paikallaan retkikohteiden kävijämääräien koko ajan kasvaessa. Retkikompassi on käytössä os. www.retkikompassi.fi . Sinne voi ladata kuvia, huomioita ja keskustella muiden käyttäjien kanssa. Kokeilujakso jatkuu loka-marraskuulle.