Yrittäjän Digikoulu Rovaniemellä 10.4.

Kemijärven Yrittäjien puheenjohtaja ja EvaCarin toimitusjohtaja Timo Tuominen tekee valtaosan omasta työstään digitaalisten laitteiden avulla. Kuva: Lapin Yrittäjät

Lapin yrittäjiin kuuluvat pääsevät ilmaiseen digikouluun Rovaniemelle. Digikoulussa kuullaan paikallisen yrittäjän tarina siitä, miten kyseinen yrittäjä on vienyt yrityksensä digiaikaan. Tämän jälkeen yrittäjät voivat osallistua työpajoihin, joiden teemana ovat kyberturvallisuus, pilvipalvelut tai taloushallinto.

– Digitaalinen maailma avaa valtavan määrän mahdollisuuksia ja tuo yrittäjän arkeen sujuvuutta, joustavuutta ja kasvua. Meidän tehtävämme Elisalla on tarjota yrittäjille työkaluja, joilla voi helpottaa arkea ja tehdä jokapäiväistä työtä fiksummin. Haluamme antaa jokaiselle yrittäjälle mahdollisuuden digitalisointiin – mahdollisuuden pienenkin olla suuri, sillä juuri sitä digitaalisuus on parhaimmillaan, Elisan Yritysasiakkaat-osaston päällikkö Nora Airas valottaa.

Kotisivu puuttuu hälyttävän monelta

Digiherätykselle on Suomessa kova tarve. Viime keväänä tehty Googlen ja Suomen Yrittäjien selvitys paljasti, että suomalaiset pk-yritykset ovat jääneet jälkeen digitaalisessa kehityksessä. Suomalaisista pienistä ja keskisuurista yrityksistä hieman yli kolmanneksella ei ole edes kotisivua.

Elokuussa 2017 tehdyssä Elisan ja Yrittäjien kyselytutkimuksessa yritykset arvioivat, että vajaa 20 prosenttia niiden kasvusta tulee digitalisaation kautta. Tämä lukema on huomattavasti korkeampi niiden joukossa, jotka ovat digitalisoineet toimintaansa laajasti tai joiden palvelut perustuvat digitaalisuuteen. Tutkimukseen vastasi 594 suomalaista pk-yrittäjää.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä