Rinneliiketoiminnat turvattu Ylläksellä

Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n rinneliiketoiminnat on turvattu vuosikymmeniksi eteenpäin. Kuva: Ylläksen Markkinointi Oy

Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n rinneliiketoiminnat on turvattu vuosikymmeniksi eteenpäin. Kuva: Ylläksen Markkinointi Oy.

Metsähallitus ja Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy ovat tehneet sopimuksen rinnealueiden vuokraamisesta yrittäjälle Yllästunturin hiihtokeskuksessa. Vuokrasopimus kattaa Ylläsjärven puoleiset rinnealueet. Sopimuksella turvataan Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n rinneliiketoiminnat vuosikymmeniksi eteenpäin. 

– Hiihtokeskus Iso-Ylläs on toiminut pitkään alueella vuokralaisena ja menestyvien rinneliiketoimintojen kehittäjänä. Arvostamme yrittäjien tekemää työtä ja haluamme tarjota vakaan alustan liiketoiminnalle ja sen kehittämiselle pitkälle tulevaisuuteen, toteaa Laatumaan johtaja Tuomas Hallenberg.

– Olemme olleet Reijo Riilan kanssa yrittäjinä Iso-Ylläksellä nyt yli 30 vuotta. Tänä aikana keskukseen on investoitu yli 100 miljoonaa euroa, joista hiihtokeskuksen investoinnit ovat olleet noin 30 miljoonaa euroa. Alueella on nyt noin 2 000 vuodepaikkaa ja 20 eri yritystä, jotka työllistävät yli 200 henkilöä. Tavoitteena on, että seuraavien vuosikymmenten aikana alueelle saadaan uusia hotelleja, huoneistohotelleja ja muita palveluja, toteaa Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n toimitusjohtaja Osmo Virranniemi.

– Metsähallituksen, yrittäjien ja Kolarin kunnan toimiva yhteistyö on tärkeä osa Ylläksen alueen kivijalkaa. Metsähallituksen ja Hiihtokeskus Iso-Ylläksen välisen vuokrasopimuksen solmiminen on taitekohta Ylläsjärven alueen menestymisessä ja erittäin hyvä uutinen koko Tunturi-Lapin matkailun kannalta, Kolarin kunnanjohtaja Antti Määttä toteaa.