Huumorilla kotihoidosta

Kuva: Antti Raatikainen

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri pakkaa tragikomedia Pikavoiton näyttelijöineen, pukuineen ja lavasteineen linja-autoon ja ottaa suunnan pohjoiseen.

Näytelmän kaksi naista, Loretta ja Francis, ovat iäkkään Davy Mageen kotiavustajia. Naiset ovat matalapalkkaisia ja unelmoivat ulkomaanreissusta sekä helpommasta arjesta. Kun heidän asiakkaansa Davy ei vastaa kylpyhuoneesta, naiset huomaavat mahdollisuuden järjestellä itselleen lisätienestiä ja toteuttaa haaveitaan. Kuitenkin omatunto soimaa ja vaarassa ovat maine sekä työpaikka. Komediaa syntyy, kun naisten keksimät peitetarinat kertyvät yhä monimutkaisemmiksi vyyhdiksi.

Naiset ovat pohjoisen Lapin kiertueella toukokuussa ja esitystä pääsee seuraamaan 9.5. Utsjoella, 10.5. Inarissa ja 11.5. Ivalossa.