Rovaniemi kokousten keskiössä

Rovaniemi saa isännöitäväkseen useita kansainvälisiä kokouksia pitkin talvea. Toivottavasti vieraat silloin onnistuvat näkemään myös revontulia, kuten ne tässä Arktikumilta päin kuvattuna loistavat. Kuva: Visit Rovaniemi

Rovaniemi on profiloitunut pohjoisena konferenssikaupunkina erityisesti tänä syksynä. Lokakuussa väkeä kokosi kaupunkiin luonnon monimuotoisuutta koskeva kongressi ja arktisten maiden ympäristöministerien kokous. Ja lisää on tulossa.

– Loppuvuoden ja ensi vuoden aikana isojen kokousten seurauksena Rovaniemi selkeästi vahvistaa asemaansa Suomen ja EU:n arktisena pääkaupunkina. Rovaniemi myös laajentaa tilaisuuksien kautta kaupungin mielikuvaa matkailun ulkopuolelle mielenkiintoisena koulutus-, tutkimus-, liikunta- ja liiketoiminnan keskuksena, sanoo Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Terveys ja hyvinvointi puhuttaa

Arktisen neuvoston kestävän kehityksen työryhmä on koolla Rovaniemellä 29.–30. lokakuuta. Silloin keskustellaan arktisten alueiden asukkaita koskevista asioista, kuten terveydestä, hyvinvoinnista, ruokahuollosta ja tietoliikenneyhteyksistä. Kokoukseen odotetaan noin sataa osallistujaa.

Virkamiehet ja nuoret koolla 31.10.-2.11.

Arktisen neuvoston virkamieskomitean 200 osallistujan kokous ja nuorten eri alojen maisteriopiskelijat ovat koolla samaan aikaan. Nuorten tapahtumassa keskustellaan arktisista aiheista ja simuloidaan Arktisen neuvoston toimintaa. Simuloinnissa kukin opiskelija edustaa jotain roolia: neuvoston jäsenvaltiota, alkuperäiskansajärjestöä tai neuvoston tarkkailijajäsentä. Tarkoitus on perehdyttää opiskelijoita Arktisen neuvoston toimintaan ja etsiä uusia ratkaisuja arktista aluetta koskeviin ajankohtaisiin aiheisiin.

Maataloutta, bisnestä, ulkopolitiikkaa

Ensi kevät on myös vilkasta kongressikautta Rovaniemellä. Luvassa on maatalouskonferenssi, Arctic Business Forum, ulkoministerikokous ja arktisen taiteen huippukokous.

 

Lappilainen