Vietä erilainen loma, tule Lappiin luontoleirille

Kesän luontoleireille talkoolaiseksi haku päättyy 14.4. Kuva: PLS arkisto

Uusia ystäviä, työtä luonnon ja retkeilijöiden hyväksi Lapin maisemissa ja vielä oma kunto kohoten. Tällaista kesälomaa on mahdollista viettää Pidä Lappi Siistinä ry:n viikon talkooleireillä. Ne toteutetaan yhdessä Metsähallituksen Lapin Luontopalvelujen kanssa. Tänä kesänä 13 talkoolaista leireilee 1.-7.7. Urho Kekkosen ja 16 talkoolaista Pyhä-Luoston kansallispuistoissa 22.-28.7. Ilmoittautuminen leireille on meneillään ja valitut saavat tiedot 14.4. mennessä.

Saariselän siltoja kuntoon

Saariselällä uusitaan maastohiihtoladun ojien yli meneviä puisia siltoja. Lautahommat täydentyvät aerobisella harjoituksella, kun talkoopaikalle saadaan patikoida mukava kilometrin matka. Leirin tukikohta on Kiilopäällä Metsähallituksen huoltotupa, jonka pihapiirissä leiriläiset yöpyvät omissa teltoissaan.

Päivätupa ja riukuaita kuntoon Pyhä-Luostolla

Pyhä-Luoston kansallispuisto täyttää tänä vuonna 80 vuotta, ja se on Pallas-Yllästunturin ohella Suomen kansallispuistoista vanhin. Pyhä-Luoston leirillä korjataan päivätupaa ja riukuaitaa, puretaan rakenteita ja siivotaan ympäristöä. Suomen syvimmässä kurussa, Isokurussa, asennetaan rajoitusosan merkkejä. Leiriläiset yöpyvät leirin aikana teltoissa.

Illat ovat vapaa-aikaa, jolloin voi tutustua lähiympäristöön, saunoa tai vain lepäillä. Leireillä kunto kasvaa, sillä talkoillessa kroppa pääsee liikkumaan, ja samalla mieli virkistyy Lapin parhaissa maisemissa. Talkoolaisilta ei edellytetä erityistaitoja, sillä hyvällä kunnolla ja reippaalla mielellä pärjää kyllä.

Talkoolaisille tarjotaan ruoka. Sisämajoitusta ei ole luvassa, mutta kukapa sitä nyt Suomen suvessa sisään haluaisi. Leireille on aina halukkaita enemmän kuin mahtuu mukaan, joten kannattaa täyttää hakulomake pian. Leiri täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että leirille pääsee sekä uusia tulokkaita että aikaisemmin talkooleireillämme olleita.

Lisätietoa leireistä antaa Sanna Alaruikka, puh. 044 7689 145.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä