Saariselän Kaunispään etelärinteeseen nousee hotelli

Lähellä Kaunispään huippua, puurajan yläpuolella sijaitseva tontti on ainutlaatuinen niin sijainniltaan kuin maisemiltaan. Hissien välittömässä läheisyydessä sijaitseva, etelään aukeava tontti tarjoaa ainutlaatuista lappilaista eksotiikka.

Metsähallitus Laatumaa on tehnyt kaupan esisopimuksen Saariselällä Kaunispään etelärinteessä sijaitsevasta hotellitontista. Hanke saa lopullisen siunauksen kunnalta joulukuun aikana.

Kiinteistökauppa toteutetaan tulevan vuoden vaihteen jälkeen tammikuun alussa. Samassa yhteydessä on tarkoitus sopia kaupan esisopimuksella viereisen hotellitontin varauksesta II vaiheen toteuttamista varten.

Hotellihankkeen puuhamiehenä on kokenut matkailualalla toimija Matti Meskanen, jonka suunnitelmissa on rakentaa kumppaneidensa kanssa alueelle korkeatasoinen, keskisuuri hotelli maksukykyisille ulkomaisille matkailijoille.

Meskanen on vuosia katsellut Saariselän mahdollisuuksia matkailijoiden silmin ja huomannut sekä kauniin tunturimaiseman että hiljaisuuden arvon.

Hotelli Star Arctic vastaa haasteisiin

– Kaikki sai alkunsa, kun keskustelimme kiinalaissyntyisten, mutta Suomen kansalaisten, ystäviemme Baizhuang ”Bruce” Xun ja Kang ”Kaan” Xun kanssa mahdollisuudesta rakentaa hotelli Lappiin Ivalo – Saariselkä -alueelle. Keväällä 2016 paikka löytyi Kaunispäältä huipun tuntumasta ja päätös syntyi heti, kertoo Meskanen.

Hotellin suunnittelutyöt ovat käynnistyneet ja rakentaminen tontilla alkaa ensi vuoden huhti-toukokuun vaihteessa ja hotelli valmistuu vuoden loppuun mennessä. Hotelliin tulee ensimmäisessä vaiheessa 40 huonetta ja 150 paikkainen ravintola. II vaiheen rakentamistyöt on tarkoitus käynnistää vuoden 2018 aikana ja silloin hotellikapasiteetti on tarkoitus kaksinkertaistaa.

– Hotelli Star Arctic on suunniteltu vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Erityisesti energiatehokkuus ja ympäristönäkökohdat otetaan huolella huomioon, lupaa hankkeen puuhamies Matti Meskanen.