Taivaan alle lämpöön

Revontulikota on lämmin läpi vuoden ja kotien sijainti metsän keskellä lisää Lapin luonnosta nauttivien elämyksiä. Panoraamalasikatto antaa valon tulla majasijaan, oli sitten kaamos tai kesän yötön yli. Kuva: rkl-holmberg.fi

Moni on ihmetellyt, miten Lapin perukoille ja hiljaisuuteen on kohonnut toinen toistaan erilaisempia ja erikokoisia lasikatollisia majoituskokonaisuuksia. Lasipintaa on ikkunoiden lisäksi katoissa, jotta taivaallisia valoja voisi seurata mahdollisimman leppoisasti pitkin päivää ja yötä, vaikka saunan lauteilta.

Ivalolainen Revontulikota Oy:llä on täysi talvi takana kokemuksia siitä, miten heidän valmistamansa revontulikodat ja saunakodat ovat matkailijoita viihdyttäneet. Rakennusurakkaa valmistellaan ja uusia tilauksia vastaanotetaan pitkin pohjoista. Työkeikalta Ruotsista tavoitettu Antti Holmberg on vakuuttanut monet hotelliyrittäjät firman tuottamilla majoitusratkaisuilla.

Pieni koti keskellä metsää

Asumukset toimitetaan paikanpäälle kokonaisena ja niiden käyttöönotto on vaivatonta. Pinta-alaa on 28 neliötä, ja kokonaisuuteen mahtuu majoitustilan lisäksi pesuhuone, jossa on wc ja suihku.

– Varustelu tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Lämmitettävä panoraamakatto on kaikissa, ja sitä toivotaan kaikkiin revontulikotiin. Saunaa myös moni toivoo, ja sellainen sitten tehdään.

Rakennuksissa on huopakatto, sisällä himmennettävät led-valot, lämminvesivaraaja. Lattialämmitys, ilmalämpöpumppu ja lämpöpatterit takaavat miellyttävän asumisen pitkin vuotta.

Yritys valmistaa myös betonielementtejä vuosien ammattitaidolla. Referenssilistalla on ravintoloita, varastoja, autotalleja ja halleja.

– Rakennamme tarpeiden mukaan oikeastaan mitä vaan, vahvistaa Revontulikodan ideanikkari ja lehdistön suosikki Sauli Holmberg.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä