Tutustu Vuotsoon ja Kierinkiin puhelimellasi

Ennen kuin tekee matkan Sodankylään, kannattaa ladata mobiilisovellus ja katsoa videot Vuotson ja Kieringin kylistä. Kuva: Tarinakylä-hanke/Seitasäätiö

Sodankylään tutustuvat voivat katsoa puhelimisestaan etukäteen, millaista elämää vietetään Kierinkin kylässä Lounais-Sodankylässä ja millainen on meininki Pohjois-Sodankylän saamelaiskylässä Vuotsossa. Näistä kahdesta kylästä on taltioitu Lapin Tarinakylät -hankkeessa tarinoita, joiden kautta vierailija voi tutustua kyliin aivan uudella tavalla.

– Lapin Tarinakylät-hankkeessa on ollut Vuotson ja Kieringin lisäksi myös Kairala, Suvanto, Joutsijärvi ja Oinas. Nyt itse sovellus on valmis, mutta hanke vielä jatkuu jonkun aikaa, kertoo Maria Alatalo Sodankylän matkailuneuvonnasta.

Mobiilisti kyläkierrokselle

Videoidut tarinat voi ladata Tarinakylät-mobiilisovelluksella. Ilmainen puhelinsovellus toimii paikan päällä tai vierailija voi katsoa tarinat vinkiksi ennen kuin suuntaa matkansa kohti pohjoista.

Kukin tarina on sidottu pistemäisiin kohteisiin kylissä. Vuotsossa tutustutaan muun muassa Nattastuntureihin ja kyläkauppaan, Kieringissä kuullaan pirunpelloista ja siitä, kuinka Kierinki aikoinaan säästyi sodan tuhoilta. Kylistä on myös yleisesittely. Molemmista kylistä on kuusi tarinaa. Hankkeelle on saatu rahoitus Lapin ELY-keskuksen maaseuturahastolta.

Lataamaan pääset tästä linkistä: https://www.visitsodankyla.fi/naejakoe-artikkeli/tarinakylat/

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä