Rautavan kämppä Sodankylässä sopii retkeilijöille

Rautavan kämpän huollosta vastaa ja autiotuvasta voi kysellä lisää Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta. Kuva: Tapani Mikkola

Autiotupia on tarjolla kesän kulkijoille pitkin Lappia. Sodankylässä Ylä-Postojoen varrella on mahdollisuus yöpyä Rautavan kämpässä, joka sijaitsee Pomokairan-Tenniöaavan soidensuojelualueella.

Autiotuvalle pääsee kulkemaan jalkaisin ja tupa on tarkoitettu maksimissaan 4 hengen tilapäiseen levähtämis- ja yöpymiskäyttöön. Suositeltu viipymäaika tuvalla on 1 – 2 vuorokautta.

Ei suurille ryhmille

Autiotuvan lähimaastossa on mahdollisuus yöpyä myös teltassa. Kämpässä majoittuminen ei maksa mitään. Mikäli kulkija on liikkeellä maksetulla ja opastetulla retkellä, on silloin käytettävä varaus- ja vuokratupia tai yksityisiä majoituspalveluja. Taukopaikkana autiotuvan käyttö on kuitenkin mahdollista.

Tuvalle tulija saa neuvoja tuvalla olevasta kansiosta. Siitä saa selville, miten tupaa ja siellä olevaa varustusta tulee käyttää ja kansiossa on vinkkejä myös retkeilyyn.

Sodankylän seutuvilla retkeileville on tarjolla majoitusta Rautavan kämpässä, joka on autiotupa. Kuva: Inga Huttunen

Tarkista tulisija ja kaasuliesi

Ennen kuin sytytät tulen tuvalla, tarkista missä kunnossa tulisija on. Polttopuut on tarkoitettu kävijöitten tarpeisiin, ja niitä tulee käyttää säästäen.

Rautavan kämpässä on sekä kamiina että kaasuliesi ruoan valmistamiseen. Kämppään voi tuoda lemmikkieläimiä, mikäli se sopii muille tuvan käyttäjille. Kämpän kunnosta vastaa Metsähallituksen Lapin Luontopalvelut.  Lisätietoja saa Savukosken opastuskeskus Korvatunturista ja Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta.

Lue koko lehti maksutta täältä