Kevättalvella Inarin ja Saariselän kupeessa auringonpaistetta ja tapahtumia

Läskipyöräkisat vietetään Saariselällä 4. maaliskuuta. Kuva : Otto Ponto

Pohjoisen talvessa Inarin suunnalla on tarjolla Saariselkä MTB Fatbike, Girls Go Shred, Alamäkiluistelun SM-finaalit, luontoiltoja Aurora-tuvalla ja perinteisiä monotansseja.

– Kevättalvi on Inari-Saariselkä alueen vauhdikkainta aikaa. Lisääntyneen auringonpaisteen ansiosta päivät pidentyvät vauhdilla ja ladut, rinteet ja runsas tapahtumatarjonta kutsuvat nauttimaan talvisista päivistä, kertoo pohjoisen kävijöille rakennetusta ohjelmatarjonnasta Johanna Alatorvinen.

Läskipyörät ja alamäkiluistelu kevättalven huippujuttuja

Ensimmäinen Saariselällä järjestettävä läskipyöräilytapahtuma Saariselkä MTB Fatbike sopii hyvin niin kilpailuhenkisille pyöräilyn harrastajille kuin rentomielisempään ajeluun. Saariselän Keskusvaraamon järjestämässä tapahtumassa on omat sarjat kilpailijoille ja kuntoilijoille. Kuntosarjoissa ei ole ajanottoa ja matkan varrella voi pysähtyä vaikkapa makkaranpaistoon. Kilpailu järjestetään 4.3. Saariselällä.

Maaliskuu jatkuu vauhdikkaissa merkeissä, kun Saariselällä kisataan jo toista kertaa alamäkiluistelun SM-finaalit. Alamäkiluistelu on vauhdikas ja mukaansatempaava urheilulaji, jossa sekoittuu luistelu, alppihiihto ja motocross. Kilpailijat tulevat luistimilla täydessä suojavarustuksessa hyppyreillä, kaarteilla ja muilla esteillä varustetun jäädytetyn radan alas, joten jännitysmomentteja ei puutu tästä kilpailusta. Ski Saariselän rinteille rakennettu rata on hyvin yleisön nähtävillä. Kilpailu järjestetään 17.-18.3.

Mimmit mäessä

Kiinnostaako sinua sittenkin parkkilasku? Haluatko hioa jo opittuja taitojasi tai saada ensituntumaa temppuiluun? Kiinnostaisiko saada ensikokemuksia offarilaskusta? Haluatko viettää aikaa hyvässä ja innostavassa seurassa yhteisen harrastuksen parissa?

– Naisten oma tempaus on laittaa lumi ja laskijat lentämään, kun Ski Saariselkä järjestää Girls Go Shred -tapahtuman 10.-12. maaliskuuta, viestittää Alatorvinen.

Lappilainen Talvi -teemanumeron pääset lukemaan maksutta täältä