Piipahdus Puolukkamaanpirttien porotilalle

Anne-Mari Kovalaisen ohjauksessa pääsee Puolukkamaan porotilalla Pellossa ajelemaan porokyytiä. Viime lauantaina vietettiin perhepäivää, jolloin Malinen-Toccin perhe Rovaniemeltä piipahti poroajelulla. Kuva: Porotila Puolukkamaan Pirtit

Pellosta Rovaniemen suuntaan sijaitseva Porotila Puolukkamaan Pirtit sijaitsee Lampsijärvellä. Majoittujia on tilalla ollut neljä vuotta ja tarjolla on monen kokoisia mökkejä. Porotilana Puolukkamaa on toiminut yli 10 vuotta ja tilaa luotsaa Anne-Mari Kovalainen.

– Meille tulee lähinnä omatoimimatkailijoita booking.com -sivuston kautta, ja järjestämme vieraille ohjelmaa lähinnä talvisin. Yksi suosituimmista ohjelmanumeroista on poronruokinta. Myös pienimuotoisia poroajeluja tehdään järvellä tai metsäreitillä, pilkillä käydään usein ja lumikengilläkin pääsee ihailemaan maisemia, kertoo Anne-Mari porotilan palveluista.

Yksittäisiä vierailijoita neuvotaan ottamaan yhteyttä puhelimitse viimeistään päivää ennen suunniteltua tuloa. Tämän viikon vieraat ovat kotoisin Etelä-Koreasta, Kiinasta ja Ranskasta. Talviajan vieraitten kotimaa on ollut usein myös Saksa, Espanja, Latvia, Liettua tai Englanti.

Parasta on, kun pääsee syöttämään poroa, tietää pikkuneiti, joka vieraili Puolukkamaan porotilalla Pellossa. Kuva: Porotila Puolukkamaan Pirtit

– Kaikki ne aina toivovat, että näkisivät revontulet. Poroista asiakkaat ovat aivan yllättyneitä ja innoissaan. Kaikki haluavat päästä pienelle ajelulle ja syöttämään poroja, valistaa Anne-Mari ohjelmatoiveista.

Tilan matkamuistomyymälästä voi mukaansa ostaa hilloja, poronlihatuotteita, poronsarvia, koruja, naulakoita ja tauluja.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuvat: Porotila Puolukkamaan Pirtit