Kokki ja tarjoilija löytävät varmasti työpaikan

Kokkiopiskelijat Inarin keittiössä auttamassa juhlatilaisuuden järjestämisessä.

Lapissa on huutava pula ravintola-alan ammattilaisista ja siksi osaavilla ja aktiivisilla ammattilaisilla on erinomainen mahdollisuus työllistyä. Kehitysmahdollisuudet ammatissa ovat lähes rajattomat. Työskentely ravintola-alalla on monipuolista, vaihtelevaa ja antoisaa. Vaihtelevat työtehtävät pitävät mielen virkeänä eikä vastaan tule kahta samanlaista päivää.

Inarissa perustutkinto kuntoon

Inarin Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa pääsee valmistamaan herkkuja paikallisista raaka-aineista.

Kokin ammatista haaveilevan tulee suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Inarissa Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa perustutkintoa opiskelevat pääsevät valmistamaan ruokaa puhtaista ja laadukkaista lähialueen raaka-aineista, joiden hankinnassa ollaan myös aktiivisesti mukana. Perusopintojen lisäksi opiskelijat pääsevät hiomaan taitojaan yhteistyökumppaneiden tilaustöissä sekä erilaisissa oppilaitoksen juhlissa ja tapahtumissa.

SAKK:en opiskelijat ovat olleet työssäoppimisjaksoilla Pohjois-Lapin lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja tietysti ympäri Suomea.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa tehdään laajennusta ja remontoidaan aiempia tiloja. Uusi opetuskeittiö valmistuu 2018, joten opetukselliset puitteet ovat erinomaiset. Oppilaitoksella on myös uudet ja uusitut asuntolatilat hulppealla paikalla Inarijärven rannassa.

Koulutukseen voi hakeutua yhteishaussa.

Kuvat: Ulla Isotalo

(Toim. huom.) Pääset lukemaan Lappilaisen täältä. Ei maksa mitään, eikä tarvitse kirjautua mihinkään, eikä jahdata sinun evästeiden perään 🙂 . Jos luet kännykällä, lataamalla ISSUU sovelluksen lukeminen onnistuu sujuvammin.