Vuoden 2016 Inarilaisteko–palkinto Katri Kittilälle

Katri Kittilä on kotoisin Helsingistä, mutta asunut viimeiset 10 vuotta Ivalon Koppelossa. Aktiivisen musiikkiarjen lisäksi Katri Kittilä toimii myös vireän Koppelon kyläyhdistyksen puheenjohtajana.

Inarin kunnan kulttuuritoimi on vuodesta 1978 lähtien julkistanut itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. Inarilaisteko–palkinnonsaajan. Palkinto on luovutettu merkittävästi inarilaisen kulttuurityön hyväksi toimineelle henkilölle tai ryhmälle. Tänä vuonna palkinto varsinaisesti luovutetaan Ivalon koulun joulujuhlassa 21.12.2016.

Vuoden 2016 Inarilaisteko–palkinnon saa inarilainen musiikin lehtori Katri Kittilä. Hänet on valittu vastikään Lapin aluehallintoviraston ja Lapin OAY:n puolesta myös Vuoden opettajaksi. Hän on opettajan töiden lisäksi myös ammattimuusikko ja musiikkikulttuurin edistäjä Inarin kunnan musiikinharrastajien parissa.

Vuoden 2016 Inarilaistekopalkinnon saaja Katri Kittilä on toiminut kymmenen vuoden ajan musiikin lehtorina Ivalon yläasteen koulussa ja Ivalon lukiossa. Tämän lisäksi hän toimii opetustehtävissä Inarin kansalaisopistossa ja Ivalon toimintakeskuksessa. Hän ohjaa erilaisia musiikin harrastajaryhmiä, kuten aikuisten ja nuorten kuoroja, useita bändejä sekä erilaisia laulu- ja soitinkokoonpanoja.

Innostava opettaja

Katri Kittilä tunnetaan nuoria ja aikuisia innostavana ja ajan hermolla pysyttelevänä opettajana. Hän seuraa työssään nuorisokulttuurin uusimpia virtauksia, mutta laatii myös itse paikallisiin ja yksilöllisiin tarpeisiin soveltuvia oppimateriaaleja. Katri toimii myös koulunsa tieto- ja viestintätekniikan digimentorina ja on tuonut mediataitojen opiskelun osaksi musiikin opetusta.

Hänet tunnetaan myös muusikkona ja esiintyy ajoittain miehensä kanssa Olohuone-yhtyeessä esittäen omia sävellyksiään ja tulkintojaan. Katri suunnitteli myös Ivalon Taiteiden yön syksyllä 2015.