Turvallisuusalan tulevaisuuden näkymät ovat valoisat

Turvallisuusvalvojaksi voi opiskella Torniossa ja Rovaniemellä.

Rovaniemeläinen nuori mies Atte Puuronen opiskelee Ammattiopisto Lappiassa turvallisuusvalvojaksi.

– Aloitin opintoni Torniossa vuonna 2015 heti peruskoulun jälkeen. Suoritan samalla lukio-opintoja, joten valmistun neljässä vuodessa. Kesällä 2019 on tarkoitus juhlia uutta ammattia ja valkolakkia.

Turvallisuusalan perustutkinnon voi opiskella Tornion lisäksi ensi syksystä alkaen myös Rovaniemellä. Koulutus sopii sekä nuorille että aikuisille.

– Kaikista vaihtoehdoista turvallisuusala tuntui oikealta ja sitä se on kyllä ollutkin, Atte toteaa.

Opinnoissa voi erikoistua vartiointi-, pelastus- tai turvallisuustekniseen toimintaan. Opiskelijat osallistuvat opintojen aikana moniin eri tapahtumiin, joissa he hoitavat turvallisuuteen liittyviä tehtäviä. Vuosittain opiskelijat ovat mukana esimerkiksi Levin alppihiihdon maailmancupin järjestelyissä.

– Opintoihin on sisältynyt kaikkea lakien opiskelusta käytännön harjoitteluun. Minusta parasta antia ovat olleet ehdottomasti turvallisuusalan liikunta- ja vartijakurssit.

Monipuolista työllistymistä

Atte Puuronen on tyytyväinen opintoihin ja opiskelukavereihin.

– Meidän ryhmä on tosi rento ja mukava. Kaikki ovat kavereita keskenään ja viihtyvät toistensa seurassa. Melkein puolet ryhmästä on tyttöjä.

Koulutukseen sisältyy paljon työpaikoilla tapahtumaa oppimista. Atte on suorittanut opintoja esimerkiksi Certegolla ja Liike- ja teollisuusvartiointi RLTV:llä Rovaniemellä.

– Teen opintojen ohessa alan töitä. Tällä hetkellä olen RLTV:llä vartijana. Sain töitä oikeastaan heti kun suoritin vartijakurssin. Olen toiminut vartijana myös paikallisessa kaupassa sekä Lapin keskussairaalassa.

Turvallisuusvalvojan tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Valmistumisen ja armeijan jälkeen aion hakea Poliisiammattikorkeakouluun.

Turvallisuusalan koulutuksiin voi hakeutua ympäri vuoden. Lisätietoja löytyy Ammattiopisto Lappian nettisivuilta www.lappia.fi.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä