Nimen takana Milla Capasso

Milla ja Konsta.

Millan aika kuluu Konstaa ja villikissaa hoivatessa

Rovaniemeläinen Milla Kirsi Maria Capasso näki päivänvalon Tervolan Koivun kylässä. Millan äiti oli vakaasti päättänyt yhdeksän vuotta ennen tyttären syntymää, odottaessaan perheen esikoispoikaa, että jos uusi perheenjäsen on tyttö, hänet ristitään Kirsi Mariaksi. Kun Milla syntyi, tytön nimi oli itsestään selvä.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin Millallakin. Perheen isä piti päänsä, ja kasteessa Kirsi Marian eteen kirjattiin Milla.

Äidin puolelta tyttöä kutsuttiin aina Kirsiksi ja isän puolelta Millaksi.

– Itse oletan, että äitini äiti eli ämmi ei pitänyt Milla nimestä. Heillä kun Karjalassa oli ollut sen niminen lehmä, eikä ämmin mielestä ollut sopivaa antaa lapselle eläimen nimeä. Jännää, kukaan muu ei muista tätä tarinaa, Milla nauraa.

– Mutta tuo olisi kyllä selittänyt kutsumanimen käytön jakautumisen, Milla miettii.

Naisen nuoruudessa ei tullut koskaan ainoatakaan kaimaa vastaan. Eikä hän tunne tänäkään päivänä henkilökohtaisesti kuin yhden kaiman; isänsä veljentyttären, joka on myös ristitty Millaksi.

– Pienenä lempinimeni oli Milla Magia, nykyään osa ystävistäni puhuttelee minua lempinimellä Millis.

Eloisalla ja aina hymyilevällä Millalla ei ole vapaa-ajan ongelmia. Naisen päivät ovat työntäyteisiä Rovaniemen palloseuran ja Rovaniemen aluetaksin palveluksessa. Vapaapäivät kuluvat tiiviisti Konsta-koiraa hoitaessa ja viihdyttäessä sekä pientä villikissaa kesyttäessä.

Milla juhlii nimipäiväänsä 19.5. Alun perin Milla on lyhenne Emiliasta. Vuoden 2012 loppuun mennessä nimi Milla on annettu Suomessa noin 9 430 henkilölle.

Testi: Elisa Javarus
Kuva: Milla Capasso