Martiinilta juhlapuukko

Pohjoista osaamista Suomen juhlavuotena on mm. Marttiinin puukkotehtaan juhlapuukko. Kuva: Marttiini

Marttiini juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä Suomi 100 Juhlapuukoilla. Puukkojen suomalaisesta upeakuvioisesta visakoivusta valmistettua kahvaa koristavat kultasepän valamat Suomi 100 -juhlahelat. Puukkoja valmistetaan pronssi-, hopea- ja kultahelaisina.

Jokainen puukko numeroidaan yksilöllisesti juoksevalla sarjanumerolla, ja niitä valmistetaan vain vuoden 2017 ajan. Ensimmäinen sarjanumeroltaan 1 Juhlapuukko on varattu Suomen tasavallan presidentille.

Puukot valmistetaan Marttiinin puukkotehtaalla Rovaniemellä. Pronssi- ja hopeahelaisissa puukoissa on korkeakiiltoinen kromiterä, joka on malliltaan samanlainen kuin Marttiinin puukkotehtaan perinteisessä Ilves-puukossa. Kultahelaisessa puukossa puolestaan on kauniisti kuvioitu Damascus-terä. Tuppi on valmistettu valkoisesta nahasta ja siinä on pronssi-, hopea- tai kultapanta ja erikoispainatus.