Kevätmarkkinat kutsuvat Ivaloon ja Sodankylään

Aurinkoisessa säässä vietettiin viime vuoden Kevätmatkkinoita Ivalossa ja Sodankylässä. Tänä vuonna markkinat järjestetään Ivalossa 17. toukokuuta ja Sodankylässä 18. toukokuuta. Kuva: Jouko Strand

Rakentamista suunnittelevia ja kotia kevätkuntoon sisustavia innostetaan vierailemaan keväisillä markkinoilla. Ivalon ja Sodankylän markkinat ovat jo vuosien perinne, jonne odotetaan tänäkin vuonna 2000-3000 kävijää per päivä ja jonne saapuu kymmeniä tuote-esittelijöitä paikalle.

K-rauta Ivalon ja Sodankylän organisoimia markkinoita vuosien kokemuksella on jo ennen vuoden vaihdetta organisoinut Jouko Strand.

– Joulun jälkeen jo alkavat kyselemään, että milloinkas ne markkinat taas ovatkaan, että osataan laittaa kalenteriin, selvittää Strand eteläisen Suomen näytteilleasettajien intoa saapua keväiseen Lappiin esittelemään tuotteitaan.

Rakentajille ja sisustajille uutuuksia

Pohjoiseen saapuu 25 tavarantoimittajaa, joiden uutuuksiin pääsee Kevätmarkkinoilla tutustumaan.

– Nämä ovat oikeastaan pienet rakentajamessut, sen verran paljon on esittelijöitä paikalla ja monenmoista esiteltävää, olit sitten uutta kotia rakentamassa tai kaipaat nykyiseen kotiisi uutta ilmettä.

Uutuudet ovat aina suuri houkutin, ja ne kiinnostavat monen ikäisiä ja erilaisia vinkkejä omaan asumiseensa hakevia.

– Tärkeä on, että osaamme tuoda esiin eri kanteilta rakentamisen mahdollisuuksia. Nyt kiinnostavat energian säästäminen ja mukavuudet, joilla asumisesta pääsee nauttimaan.

Vinyylankku selättämässä laminaatin

– Yksi trendi on lattiamateriaalin muuttuminen suosimaan lämmintä ja kestävää vinyylilankkua kylmemmän laminaatin sijaan. Materiaali sopii niin omakotitaloon kuin vapaa-ajan asuntoonkin. Toinen uudempi juttu on aurinkopaneeli, ja sellaisen toimivuuteen Lapin olosuhteissa pääsee myös tutustumaan.

K-Rauta myy myös kokonaisia talopaketteja, ja niiden tarjontaa on esittelyssä Kevätmarkkinoilla.

Markkinatunnelma syntyy makkarasta ja juontamisesta

Väki viihtyy markkina-alueella pitkään, ja aikaa esittelyille on varattu. Näin tulee tapahtumaan, kun nälkäkään ei pääse tapahtumassa kaivertamaan, sillä päivän aikana tarjotaan ilmaiseksi kaikille kävijöille grillimakkaraa.

– Sellaiset 2500-3000 kappaletta menee markkinapäivien aikana.

Kevätmarkkinat tulee juontamaan rovaniemeläinen Meri Turunen, vuoden 2017 fitnessmalli. Hän haastattelee Kevätmarkkinoilla tuotteita esille asettaneita ja tuo näin kävijöille lisää tietoa rakentamisen trendeistä.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Mainos: