Visuaalinen tähti: Ester

Ester juhlii nimeään 16.5. Tosin nimen perään on lisätty toinen sana, Visual. Nimiyhdistelmä taas on Elisa Ahosen yrityksen nimi, Ester Visual. Elisan oma maalauksellisten designtuotteiden valikoima. Näiden tuotteiden suunnittelu tapahtuu Rovaniemellä ja tuotteiden joukossa on esimerkiksi eläin- ja kasviaiheisia julisteita. Viimeksi niitä on voinut bongata Rovaniemellä kätten töiden messuilla.

– Ester Visual reissaa silloin tällöin messuilla ja muissa tapahtumissa, ja toimittaa tuotteita myyntiin design- ja sisustuskauppoihin.

Tarina nimen takana on todella huvittava!

– Yrityksen perustamisasiakirjaan olin kirjoittanut haluamani nimen, jonka olin tarkistanut ja varma sen hyväksymisestä. Lomakkeeseen oli kuitenkin laitettava myös kaksi muuta vaihtoehtoa. Aloin keksiä toista ja kolmatta visual-päätteistä nimiehdotusta. Kolmannen ehdotuksen kohdalla olin miettinyt jo kaksi päivää, ja turhautuneena kirjoitin lomakkeelle kauniin tytön nimen Ester.

Ja katsopas vain, rekisteriin ei hyväksytty kahta ensimmäistä nimiehdotusta, vaan sattui jotain odottamatonta:

– Sain yrityksen nimeksi vaihtoehdon, jota en koskaan luullut tarvitsevani!

Ester Visual oli näin syntynyt eikä Elisa enää halunnut yrityksensä nimeä vaihtaa, eikä ykkösvaihtoehtokaan enää ole aikoihin kiehtonut. Ja kyllähän se passaa: Ester kun tarkoittaa tähteä.

– Isotätini nimi oli Esteri, suomalainen muunnos persialaisperäisestä nimestä.

Harvoin on Elisalle tullut Ester-nimisiä henkilöitä vastaan.

– Silloin tällöin kuulen sen annetun nimeksi vauvalle. Nimipäivää tuskin tulee suuresti juhlittua, mutta onhan se kiva, että yritykselläkin on nimipäivä!

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuva: Elia Ahonen

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä