Kun työ ja tekijä kohtaavat

Jari Alapartanen luotsaa Tempnor yritystä Torniossa.

Pohjois-suomalainen TempNor Group Oy on yritys, jonka erityisalaa on tuottaa henkilöstöpalveluita ja kiinteistöpalveluita. Tällä saralla työtä on tarjolla niin Suomessa ja Pohjoismaissa.

Työtä yli rajojen

Torniossa TempNorin toimipisteessä on tuttua asiointi ja töiden välittäminen rajanaapureiden Finnmarkin ja Norbottenin tarpeisiin. Toiminnanjohtaja Jari Alapartanen selvittää työn ja tekijän kohtaamisen haasteita.

– Päätoimialamme ovat metalliteollisuus, rakentaminen ja kauppa, mutta mitään toimialaa ei suljeta pois. Tällä hetkellä suurin pula onkin juuri näiden alojen työntekijöistä, eli esimerkiksi metallialan asentajista ja hitsaajista sekä kaupan kassoista.

Yritys on hiljattain avannut konttorin Ruotsin Piteåssa ja Sodankylässä. Kiinteistöpalvelut kasvoivat, kun TempNor osti Kiinteistönvälitys Alagroup Oy:n liiketoiminnan Kemissä.

– Emme ole kuitenkaan tähtäämässä valtakunnalliseksi yritykseksi, vaan liikeideamme on toimia pohjoissuomalaisena paikallisena yrityksenä, joka tuntee pohjoisen ihmisen tavan toimia.

Sodankylässä katse kaivoksiin ja Finnmarkiin

Sodankylässä Päivi Sukuvaara etsii työtä ja tekijöitä etenkin pohjoisen Norjan ja kaivosten tarpeisiin.

– Sodankylässä tarve on etenkin Finnmarkin alueelle työntekijöistä rakennusalalle ja teollisuuteen, kuten kalanjalostukseen. Pohjois-Suomen kaivoksille menee jatkuvasti työntekijöitä erilaisiin tehtäviin asiakasyrityksillemme, kertoo Päivi Sukuvaara TempNorin Sodankylän toimipisteestä.

Myös kaupan alalle ja siivoukseen on tarvetta Sodankylässä, Ivalossa, Inarissa ja rajapaikkakunnilla Utsjoella, Kilpisjärvellä, Nuorgamissa ja Karigasniemellä.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä