Suklainen kesä terassilla

Jouko Rajanen on valmistanut suklaisia herkkuja jo 10 vuoden ajan. Kesäksi Choco Delin terassille saadaan lisäksi Éclair- leivoksia, artesaanipitsaa, salaatteja ja myös alkoholitarjoilu alkaa. 

Mies maalaa sydänmuotteja, lämmittää värejä, penslaa, mittaa lämpöä raaka-aineista. Vastaa puhelimeen, hoitaa pari tilausta, kehuu työntekijöitään. Choco Delin Jouko Rajanen tekee työtään, herkkuja asiakkailleen, pienen suklaapuodin alakerrassa. Kaiken touhun keskellä syntyy uusia ideoita.

– Uudistamme kesäkuussa terassin 50-60 hengelle ja innostuimme laatimaan uusia kesätuotteita.

Choco Delin suussa sulavat suklaiset konvehdit ja pirteät kakut tuovat juhlan arkipäivän keskellekin.

Jouko puhuu me-tyyliin työntekijöistään, joihin kuuluu 3 kondiittoria ja 3-4 myyjää suklaapuodissa. Kätten työnä syntyy sen seitsemää eri suklaista kakkua ja hellyttävän söpöjä konvehteja, jotka pakataan somiin ja juhlaviin pieniin pahvirasioihin, niin kuin pienessä suklaapuodissa kuuluu tehdä. Eri sävyisiä, käsinmaalattuja suklaaherkkuja syntyy, jotain uutta viikoittain.

– Kävin juuri Ranskassa tutustumassa kahviloihin ja konditorioihin. Olen ylpeä itsestäni, että tällaisia käsinmaalattuja konvehteja, joissa on tuplasti työtä, ei tullut vastaan.

Kätten työ on laatua

Artesaanipitsoja on kokeiltu, ja nyt ne otetaan terassin kesätarjontaan. Kaikki tehdään 100% kätten työnä, taikinajuuresta lähtien ja paistetaan kiviarinassa laadukkailla täytteillä. Tarjolle tulee myös salaatteja, alkoholilupa on haettu ja Arctic Ice Creme Factoryn jäätelön myynti jatkuu.

– Kesäksi valmistamme uutuutena täytettyjä koristeltuja tuulihattuja. Nämä ovat iso hitti nyt, Ranskan matkalla syntyi idea tästä omasta Éclair -tuulihattuleivoksesta.

Kahvi kruunaa nautinnon

Laajaan kahvitarjontaan saadaan kesäksi uutuuksia. Porvoon Robert Paulig Roasteryn paahtimosta löytyi suklaan kanssa nautittavaksi sopivat kahvilaadut. Tulossa on pari espressouutuutta ja pressopannukahvia.

– Kesä on täynnä juhlia, häätilaisuuksiin on jo varauksia tehty. Kesä maistuu myös kakuissa.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuvat: Jouko Rajanen

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä