Its Showtime!

Tanssikoulun omistaja ja lasten tuntien ohjaaja Hillamaria Mäkinen nauttii tanssin menosta tyttäriensä Liljan (2,5 v) ja Violan (11kk) kanssa. Kuva: Mainostoimisto Ajaton/Mika Mäki

Hillamaria Mäkinen on toiminut tanssin parissa Rovaniemellä jo vuoden. Nyt hän avaa uuden tanssistudion Kansankadulle ja luvassa on hauskanpitoa, ohjelmanumeroita ja estotonta uuden oppimista. Tanssi ei ole vain nuorten ja aikuisten ulottuvilla, vaan uuden tanssikoulun yksi erikoisuus on tanssahtelijoiden ikä.

– Tykkään niin paljon pienistä, että oikein nautin, kun saan ihan pienten lasten kanssa oppia tanssin taivalta yhdessä ja nähdä se ilon, minkä liikunta lapsiin tuo, kertoo Hillamaria.

– Meille on helppo saapua kävellen, vaunuilla, pyörällä ja autolla. Lasten vanhemmille järjestämme mukavan odotustilan lasten tuntien ajaksi. Ja koska olemme ihan keskustassa, voi tanssituntien aikana käväistä nopeasti asioilla.

Uusi tila on rauhallinen ja turvallinen ympäristö myös nuorille.

– Omassa nuoruudessani oma tanssistudio oli kuin toinen koti, sinne mentiin koulusta odottelemaan treenien alkua jo tunteja ennen. Toiveeni on, että lasten lisäksi myös Rovaniemen nuoret tuntisivat itsensä tervetulleeksi ja viihtyisivät meillä.

Tähtiin syntyneet

Starline Cheer and Dance School aloittaa toimintansa 9.9., parahiksi Rovaniemi-viikon päätösviikonloppuna. Jo tanssikoulun nimi luotsaa tanssin pyörteisiin ja tähdellisiin tunnelmiin: jokainen osaa tanssia ja voi yltää vaikka tähtiin.

Lasten hiphop pienryhmään valitaan koetansseista 6-7 alle 11-vuotiasta tanssijaa. Tämän lajin taitajiksi haluavat osallistuvat tanssikisoihin ja harjoittelevat syksystä lähtien aina sunnuntai-iltaisin. Pienryhmään osallistuminen edellyttää kilpailuintoa ja sekä kevään 2018 kilpailuun osallistumista.

Tankotanssia kavereitten kera

Lasten lisäksi tanssikoulussa on lajeja, opetusta ja meininkiä nuorille ja aikuisille sekä tankotanssia.

– Tankotanssissa jokainen pääsee haastamaan itseään, laji sopii monenlaisille ja eri ikäisille ja ryhmiä on tarjolla alkeista eteenpäin. Pitää vain uskaltautua haastamaan itsensä, innostaa Hillamaria kokeilijoita.

– Meillä käy monesti viikkotuntien lisäksi mies- ja naispolttariseurueita ja heistä useat ovat innostuneet hauskan päivän myötä jatkamaan lajia meillä viikoittain. Viime keväänä alkoivat Pole Kids-tunnit, joka on tankotanssia kolmelle ikäluokalle lastenryhmissä 8-10- , 10-14-  ja 13-16-vuotiaat. Pole Kids tunneilla kehitetään erityisesti oppilaiden akrobaattisia kykyä sekä notkeutta.

Lauantaisin juhlitaan

Lauantait on varattu erilaisten porukoitten juhlatunnelman nostattamiseen.

– Tanssi sopii sellaiseen kuin valettu! Meillä pääsee discoilemaan, hiphoppaamaan, muodostamaan ryhmässä cheertanssiporukan tai tekemään yhteisen shown.

Tanssisynttäreillä on tanssin ohjausta, teeman mukaiset kasvomaalaukset tai glitter-meikki sekä mahdollisuus ilmapallon täyttökoneeseen. Synttärit huipentuvat aina tanssiesitykseen, jota lasten vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan

– Koristelu ja tarjoilu tulee sitten erikseen, mutta autamme tässä mielellämme.

Häätansseja pääsee myös Hillamarian ohjauksessa harjoittelemaan.

– Koreografia syntyy sitten yhteisistä toiveista, ja parin tyyliin.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilainen maksutta täältä