180 tapahtumaa Rovaniemi-viikolla

Perinteiset Sadonkorjuumarkkinat 9.-10.9. järjestetään Rovaniemi-viikon päätteeksi Lyseonpuiston lukion  piha-alueella Ruokasenkatu 18:ssa. Kädentaitajista paikan päällä on myös perinteisen saunavastan tekijöitä. kuva: Taito Lappi

Rovaniemellä vietetään 10.9. asti kulttuuritapahtumien viikkoa. Tarjolla on menemistä enemmän kuin koskaan, yli 180 konserttia, näyttelyä, elokuvaa, teatteriesitystä, runonlausuntaa, tanssia, satutunteja, infotilaisuutta ja avoimia ovia.

Lauantaiaamun 9.9. voi aloittaa piipahtamalla taidenäyttelyyn Revontulikeskuksessa tai saunomalla Sokos hotellissa. Voi osallistua Tieteen päiville Lapin yliopistolla tai kulttuuritalo Wiljamin TaikaBox ry:n DigiTanssi työpajaan. Ostettavaa ja herkkuja on tarjolla Taitava Lappi -sadonkorjuumarkkinoilla Lyseonpuiston lukiolla ja Rovakadun ja Lordin aukion Kansainvälisillä suurmarkkinoilla. Musisoinnista voi nauttia rautatieasemalla, jossa on VPK:n pop-up konsertteja tai odottaa, milloin Rokkirekka osuus kohdalle. Kurkistaa voi myös teatteriin Lappia-talolla ja tavata Ilmi Huoviala omassa näyttelyssään kaupunginkirjastolla. Paljon muutakin on lauantai täynnä.

– Olen ilahtunut siitä, että Rovaniemi-viikko kokoaa kaupunkilaisia myös pohtimaan yhdessä erilaisia asioita. Ohjelmassa on muun muassa nuorisovaltuuston järjestämä, arvopohdintaa sisältävä Suomen askeleet -kansalaiskeskustelu, kaupunkikuvaa käsittelevät kävelykierrokset kaupunginarkkitehdin johdolla, Rovaniemen tulevaisuuteen liittyvä visiointitilaisuus sekä kaupunkilaisia kuuntelevat vuoropuhelun ammattilaiset Rovaniemen kaupunginkirjastolla, kertoo järjestelyistä vastaava Roosa Nevala.

Keppihevosia Sahanperällä

Sunnuntaina 10.9. Sahanperän Savotta ja eri kulttuurikohteiden avoimet ovet kutsuvat kävijöitä ilmaiseksi paikan päälle Pilkkeeseen. Pilkkeen ja Arktikumin ympäristössä kisaavat myös keppihevoset.

Suomenhevosen 110 – vuotisen historian kunniaksi järjestetään kaikille avoimet keppihevoskisat. Sellaisen voi valmistaa Rovaniemen 4H-yhdistyksen työpajassa paikan päällä itse, jos omaa keppihevosta ei vielä ole.  Leikkimieliseen kilpailuun ei ole ennakkoilmoittautumista.

Sadonkorjuumarkkinat lyseon pihalla 9.-10.9.

Perinteiset Sadonkorjuumarkkinat järjestetään tänä syksynä yhteistyössä Rovaniemen kaupungin ja Taito Lapin kanssa 9. – 10.9. kello 10 – 16. Markkinapaikkana toimii Lyseonpuiston lukio piha-alueineen osoitteessa Ruokasenkatu 18.

Markkinoille on tulossa edustava joukko lappilaisia kädentaitajia sekä elintarvikealan yrittäjiä. Rovaniemi viikkoon kuuluvilla sadonkorjuumarkkinoilla pääsee tutustumaan myös sisustustekstiilinäyttelyyn sekä työnäytösten kautta erilaisiin käsityötekniikkoihin.

Lue Lappilainen maksutta täältä