Santasport on aktiivisen lomalaisen paratiisi

Ounasvaaran kupeessa pääsee viikonloppuisin kaffittelemaan kodassa ja nauttimaan samalla kiireettömästä lomailusta tuoreiden munkkien kera. Kuva: Santasport

Liikuntaa ja yhdessäoloa koko perheen kesken tarjoaa Rovaniemellä Santasport. Lapin Urheiluopistolla on monipuolista liikuntatarjontaa paikallisille, ja lomakaudet houkuttelevat mukaan myös vierailevia ryhmiä ja perhekuntia majoittumaan.

Lomalainen pääsee kylpylään, kuntosalille, nuorimmaiset Lappset Funparkiin ja koko väki keilaamaan. Ounasvaaran maastossa on talvitekemistä ulkoliikunnan parissa, valmiit ladut ja talviset retkeilyreitit. Ne alkavat pihapiiristä, ja matkaan voi lähteä kävellen, hiihtämällä tai vuokraamalla vaikka lumikengät tai läskipyörän. Lapin luonto avautuu vieressä, eikä kaupunkiinkaan ole pitkä matka.

Kotakahvio Havukka on avoinna talvituristeille huhtikuun 22. päivään asti viikonloppuisin klo 10-16. Siellä luvataan paistaa tuoreita munkkeja, joita voi nauttia kahvin kera. Kodasta saa ulkoilija myös lohirieskaa ja muita kuumia juomia. Kotakahvio löytyy näköetäisyydeltä Lappi Areenan ja seikkailupuisto Huiman vierestä.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue kaikki loman viettovinkit Lappilaisesta