Rovaniemen nuorilla oma yritys

Eelis Kajula tienaa enemmän 4H-yrittäjänä kuin aiemmin normaalissa palkkatyössä. Kuva: Anna Annala

Lappilaisten nuorten työllistymistä edistävät Lapin 4H- yhdistykset, jotka järjestävät metsäteemaisia kursseja. 50 nuoresta 12 innostui työllistämään itsensä yrittäjinä. Yksi yrittäjänuori on 15-vuotias Viivi Niska, joka myy luonnontuotteita, tekee pieniä metsätöitä ja viime kesänä havainnoi Luonnonvarakeskukselle marjasatoa.

Elantoa metsästä ja luonnosta

17- vuotias Eelis Kajula perusti kaverinsa Santeri Saarelan kanssa EK-palvelut. Rovaniemellä toimiva yritys on vuoden verran tarjonnut nurmialueiden hoitoa, raivauksia, haravointia, lumitöitä sekä polttopuiden tekoa. Eeliksellä on selvät sävelet myös jatkosta, ja hän aikoo tulevaisuudessa jatkaa yrittäjänä.

– Tienaan enemmän kuin aiemmin normaalissa palkkatyössä. Minua alkoivat kiinnostaa työt yksityissektorilla, vastaa Eelis kysyttäessä, mikä sai hänet kiinnostumaan 4H-yrittäjyydestä.

Nuoria on auttanut erillinen Mobiilisti metsään -hanke, jossa on saatu herätetyksi nuorten kiinnostusta metsäelinkeinoja ja yrittäjyyttä kohtaan.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä