Kaikkea kiinnostavaa tarjolla 7.-10.9.

Salamia ja paprikamakkaraa, kinkkua palvattuna ja monta muuta suolaista ja makeaa herkkua on tarjolla Rovaniemen Kansainvälisillä markkinoilla syyskuussa. Kuva: eurooppamarkkinat.fi

Rovakatu, kävelykatu ja Lordin aukio täyttyvät viime syksyiseen tapaan kojuista, tuoksuista, ihastelua aiheuttavista tuotteista ja puheen sorinasta. Silloin kaupunkiin rantautuu pitkä letka kuorma-autoja Kansainvälisille Suurmarkkinoille.

Torstaista sunnuntaihin kestävän markkinamenon keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita näyttävästi esille. Niitä esittelemässä ja myymässä on tuotteiden alkuperäisiä valmistajia tai tuottajia. Heitä on ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä, yli 100 kauppiasta 35 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on toki mukana ympäri maailmaa Amerikkaa ja Aasiaa myöden.

Kansainvälinen lomailutunnelma

Markkinakävijä saa maistella paellaa ja pastaa, piirakoita, makkaroita, juustoja ja monenlaista tapasta kadun varsilla olevista katuravintoloista. Makean himo talttuu, kun voi haukata palan kakkupalan kokoista suklaata, englantilaista toffeeta tai ranskalaisia leivonnaisia. Näitä kaikkia saa mukavasti myös mukaan ja lahjakassiin vielä tuoksuvia saippuoita, eteerisiä öljyjä, oliiveja ja tuoretta leipää. Kojuista löytyy myös mekkoja, hattuja ja asusteita, keramiikkaa ja käyttöesineitä.

Aivan ainutlaatuinen on myös Kansainvälisten Suurmarkkinoiden tunnelma. Kaupunki tuntuu pullistelevan, kun ahtaiksi käydyillä kujilla valikoidaan hollantilaisia leikkokukkia kotiin ja naapurillekin vietäväksi, kommunikoidaan eri kielillä ja napostellaan maistiaisia. Iloa piisaa päivisin kello 10-20 ja sunnuntaina markkinat päättyvät kello 18.

Syyslomasen voi tehdä vain piipahtamalla kaupungin keskustaan. Maailmalle asti ei tarvitse lähteä, kun kerrankin maailma tulee meidän luoksemme!

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä, lehdestä löytyy lisää menovinkkejä.