Rovaniemen seikkailukisaan yli 700 osallistujaa

Viime vuoden voittaja Pyörijät- joukkue on valmiina haastamaan lauantaina 18.5. muut kisatiimit seikkailukisassa Rovaniemellä. Kuva: Pia Jokela

Pyörijät haluaa uusia viime vuotisen Adventure Race -voittonsa.

– Vaikka olemmekin kaikki neljä monipuolisia arkiliikkujia, lähdimme kisaan puhtaasti liikunnan ilosta ja leikkimielellä. Voitto oli siis täysi yllätys.

Näin kertoo rovaniemeläinen Petri Jokelainen, joka kuului viime vuoden Adventure Race -seikkailukisan voitokkaaseen tiimiin yhdessä vaimonsa Katja Nousiaisen, tämän Sodankylässä asuvan siskon Jatta Nousiaisen ja hänen miehensä Mika Longan kanssa.

Nelikon kisajoukkueen nimi ”Pyörijät” olisi saattanut ennustaa Ounasvaaran metsissä eksyksissä pyörimistä, mutta toisin kävi. Joukkue hyppäsi kädet käsissä maaliviivan yli koko kisan ensimmäisenä.

– Ihan huippuhauska kisa! Tykkäsimme erityisen paljon kekseliäistä ongelmanratkaisutehtävistä sekä huikeasta vapaasta pudotuksesta. Totta kai lähdemme tänä vuonna uusimaan voittomme, haastaa Jokelainen.

Toinen kerta kasvattaa osallistujamäärää

Adventure Race keräsi ensimmäisenä vuotenaan noin 600 osanottajaa. Mukana oli niin opettajia, poliiseja, rakennusalan ammattilaisia, myyjiä kuin maajoukkuetason urheilijoita. Tänä vuonna seikkailemaan odotetaan yli 750 kisaajaa, joiden joukossa on esimerkiksi tyky-päiväänsä viettäviä työyhteisöjä.

– Kisan pääkohderyhmänä ovat työyhteisöt, mutta tietysti kaikki täysi-ikäiset tiimit ovat tervetulleita. Radalla tullaan näkemään tänä vuonna työ-, polttari-, kaveri- ja haasteporukoita värikkäissä asuissa ja hymy huulilla, kertoo kisaemäntä Johanna Niemelä Lohirannantien Maarakennus Oy:stä.

Leikkimielinen seikkailukisa järjestetään 18. toukokuuta. Kisakeskuksena sekä after party -ravintolana toimii Ounasvaara Chaletsin päärakennus aivan rinteiden ala-aseman tuntumassa.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä