Lapin Kumi Oy laajensi Kuopioon

Lapin Kumi toimii nyt myös Kuopiossa hyvän kulkureitin varrella Viitostiellä. Kuva: Lapin Kumi Oy

Suomen suurin yksityinen rengasliike, Lapin Kumi Oy, laajeni syksyn alussa Kuopioon.  Rovaniemeläinen Lapin Kumi Oy osti Pohjolan Rengas Oy:n Kuopion liiketoiminnan ja kiinteistön Kuopion Kolmisopista.

– Pohjolan Rengas Oy on toiminut Kuopion Kolmisopissa kymmenen vuotta ja on sinä aikana vakiinnuttanut vankan asiakaskunnan. Mielestämme Kolmisoppi on yksi keskeisimmistä kauppapaikoista Kuopiossa ja ”Viitostie” eli Valtatie 5 menee ihan vierestä. Tämä on raskasta kalustoa ajatellen äärimmäisen tärkeää.

– Lamavuosista huolimatta olemme kasvaneet viime vuosina merkittävästi. Kun liikevaihtomme vuonna 2009 oli noin 10 miljoonaa euroa, niin tänä vuonna pääsemme 25-26 miljoonan vaihtoon. Mikä tärkeintä kasvu on tapahtunut kannattavasti. Rakensimme uudet isot toimitilat Ouluun pari vuotta sitten ja parhaillaan rakennamme uuttaa rengastaloa Kemiin.

Rengasala kasvussa

– Olemme kulkeneet vastavirtaan alan yleistä kehitystä. Kun isot valtakunnalliset toimijat ovat viimeisen vuoden aikana sulkeneet toimipisteitä ja vähentäneet väkeä me olemme lisänneet höyryä. Meillä on jo useita valtakunnallisia asiakkuuksia, ja Kuopion uusi toimipiste edesauttaa niiden lisähankinnassa, kertoo Lapin Kumin toimitusjohtaja Ville Ruokanen.

Lapin Kumi Oy

* 1947 Rovaniemellä perustettu perheyritys
* yhtiön toimitusjohtaja Ville Ruokanen kolmannen polven ”kumilainen”
* toimii kahdeksalla paikkakunnalla
* Rovaniemellä erillinen Bandag-pinnoittamo
* työllistää 93 vakituista työntekijää
* renkaanvaihtosesonkeina 150 henkilöä

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä