Kollumeilta koilliseen

Riitta Kemppainen-Koivisto

Kollumeilta koilliseen

Rempseätä otetta pohjoisen menoon tarjoaa Inariin asettunut toimittaja, metsästäjä ja eläkeläinen Veikko Väänänen. Mies ottaa kantaa Ylä-Lapin, Lapin, Suomen, Euroopan ja maailman asioihin, eikä millään lempeällä kynällä tekstiä piirtäen, vaan armottomalla asia-linjalla.

Blogi on ollut Väänäsellä pystyssä jo useamman vuoden ja sanan säilää mies paukuttaa menemään parin kuukauden välein. Tänä vuonna kirvoittavat kriitikon mieltä metsälaki ja saamelaisuus. Ai, jai. Arkoja asioita molemmat, niin medialle kuin pohjoisen ajattelijalle.

Tekstit ovat pitkiä, ja niiden tarkoitus on herättää lukija.  Blogisti lyttää niin velipekkalehtolat kuin suopunkiterroristitkin samaan suohon ja ihmettelee, voivatko tällaiset tahot kirjoittaa ja puhua saamelaisen kansanryhmän kynällä ja suulla.

Blogissa näpäytellään ja läpsäytellään mennen tullen ihmisiä nimiltä. Huutia saavat tutkijat ja hutkijat, edusmiehet ja naiset, media ja moni muu. Klikkaa, keitä Lapin vaikuttajia Väänänen on sudeettikainuulaisena viäntänyt blogiinsa tunteita nostattamaan:  http://veikkovaananen.blogspot.fi/