Toiminnallinen joulukalenteri ilahduttaa Sodankylässä

Jaakkolan porotilan Nelmanni työnsä ääressä Sodankylän Joulun avauksessa 2.12.2016. Kuva: Marjo Harjula

​Sodankylän kunta ja Sodankylän kauppiasyhdistys ovat yhteistyössä eri tahojen kanssa koonneet kuntalaisille toiminnallisen joulukalenterin. Kylän keskustan tuntumassa on koko kuukauden ajan päivittäin ohjelmaa kaiken ikäisille.

Kalenterin luukuista paljastuu muun muassa musiikkia, tanssia, leivontaa, myyjäisiä ja avoimia ovia. Tapahtumakalenteria pääsee kurkkaamaan os. www.sodankyla.fi.

Järjestävät tahot kannustavat katselemaan viihdyttäviä esityksiä ja osallistumaan aktiviteetteihin.

Luukku 14 kertoo päivän ohjelman: Sompion Soundi -kuoro esiintyy klo 17 apteekissa. Seuraavana päivänä 15.12. klo 18 kuullaan Lumen Laulua K-Marketissa. Alkossa nähdään pelimanniesitys 16.12. klo 16.

Luukku 17 paljastaa, että klo 13 Kirjakauppa Pukstaavin edessä pyörähtää Sodankylän Tanssi ry:n Perustontut -esitys, joka on tanssisadusta Alma Harmaa ja kadonneen lumen arvoitus.

18.12. klo 13 alkaen järjestökeskus Kitisessä leivotaan pipareita ja askarrellaan MLL:n johdolla. Myös 19.12. klo 18 kokonnutaan Kitiseen kuuntelemaan ja katselemaan Jutarinkiä.

Lapsiperheiden kauneimmat joululaulut lauletaan 20.12. klo 18 Sodankylän kirkossa. Museo-Galleria Alariesto avaa ovensa kaikelle kansalle 21.12. Joulua otetaan vastaan glögiä ja pipareita nauttien.

Kun avaa luukun 22, siellä kerrotaan Heli Kaltiokummun musiikki- ja lauluesityksestä 22.12. klo 17 Muoti Simosella. Aatonaattona 23.12. klo 14 jouluinen tarinahetki vie mennessään kirjastolla.

Jouluaattona luukku 24 toivottaa kaikille rauhallista joulua ja ihanaa juhlan aikaa. Aattona kutsutaan joulukirkkoon klo 14 ja klo 23 jouluiseen messuun.