Sodankylä tukee aktiivisia toimijoita

Sodankylän SM-paineissa 31.3. miesten 60 kg sarjassa voiton vei Mattias Poutanen Auranmaan Painiseurasta ja toiseksi tuli Juuso Latvala Ilmajoen Kisailijoista. Pronssia sai Sodankylän oma mies Henri Halonen Lapin Veikoista, joka on yksi Sodankylän vapaa-aikatoimelta avustusta saava järjestö. Kuva: Sodankylän kunta

Sodankylän vapaa-ajan palvelut tukee vapaaehtoistoimijoita myöntämällä avustusta kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojärjestöille. Yleisavustusta haetaan kuluvan vuoden toimintaan huhtikuun loppuun mennessä ja kohdeavustusten osalta hakuaikaa on 15. marraskuuta asti.

– Yleisavustusosuus on tarkoitettu vuoden ajaksi yhdistyksen yleisiin toimintakuluihin ja kohdeavustus selkeästi jonkin yksittäisen toiminnan tai tapahtuman järjestämiseen, leiri- ja kurssitoimintaan, ohjaajapalkkioihin ja harjoitustilojen vuokriin. Kylätoimikunnat voivat lisäksi hakea tukea latuavustukseen, kertoo Sodankylän vapaa-aikapäällikkö Arja Nieminen.

50 000 euroa jaossa

Vapaa-ajanpalvelut jakaa järjestöille tänä vuonna avustusta 50 000€.

– Viime vuonna hakijoita oli 33 kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojärjestöä. Lisäksi latuavustuksen saaneita kyläseuroja oli 24. Latuavustus myönnetään edellisen talven menoihin. Järjestöt, joilla ei ole Y-tunnusta, ei voi hakea avustusta.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä