Savottakahvilaan jaksavat hiihtää kaikki

Savottakahvila ja Savottakämppä ovat monen Saariselän kävijän käyntikohde. Kuva: savottakahvila.fi

Vielä piisaa hankia hiihdellä Lapin perukoilla. Saariselän kävijän ehdoton päiväretkikohde on Laanilan tunnelmallinen Savottakahvila, jonne on matkaa vain noin neljä kilometriä Saariselän keskustasta.

– Asiakkaiden toiveita kuunnellaan meillä herkällä korvalla, päivän keittokin on tullut osaksi Savottakahvilan arkea asiakkaiden ehdotuksesta, jo 29 vuotta Savottakahvilaa emännöinyt Kaisa Särkelä kertoo.

Savottakämppään unille

Samassa pihapiirissä Savottakahvilan kanssa on Rovaniemen maalaiskunnasta 80-luvulla siirretty Liivaselän kämppä. Tämä Savottakämppä tarjoaa edullisen päänsijan niille, jotka eivät kaipaa luksusta ja menopaikkojen välitöntä läheisyyttä.

– Savottakämpästä löytyy tilaa jopa 40 hengelle, makuusopit 2–4 hengelle, isot takkatuvat kämpän molemmista päistä, ruuanlaittomahdollisuus ja hiljattain uusittu sauna. Kahvilasta saa tarvittaessa aamupalaa ja päivän keiton lisäksi myös päivällistä.

11., 18. ja 25.4. klo 19.30 – 20.30 Savottakahvilassa kuullaan inarilaisen lyyrikko-lauluntekijä Heli Aikion ja etelästä pohjoiseen muuttaneen laulaja-lauluntekijä Jessika Lammen unenomaista folkpoppia.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä