Ruskaremakkaviikot Laanilassa

Teatteri ReTen ja Minna Kauppisen teatteriesitys Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja nähdään 4.9. klo 19. Kuva: Savottakahvila

Saariselän Laanilassa on vaskattu kullankaivuukauden päättäjäisten kunniaksi jo yli kaksikymmentä vuotta. Tänä vuonna Ruskaremakat järjestetään 4.9. perinteikkäin menoin kaikkien Saariselän ruskavieraiden riemuksi.

– Kultaperinne ry:n järjestämän Kaiken kansan kasavaskauskisan lisäksi ohjelmassa on pihamarkkinat ja kirpputori, Suomen Tikkakerhon järjestämä tikkakisa ja Souvarilaulujen karaokekisa, Savottakahvilan emäntä Kaisa Särkelä kertoo.

Ruskaremakoilla etsitään ensimmäistä kertaa kultamaitten vahvinta naista ja miestä kiventyöntökisassa ja päivän päätteeksi nähdään Teatteri ReTen ja Minna Kauppisen esitys Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja.

Ruskaremakkaviikot käynnistyvät yhteislauluillalla 1.9., Savottakahvilan oman kanttorin, Esa Roineen johdolla. Klassikkohittejä ja värikästä musiikkia maailmalta kuullaan syyskuussa puolestaan Heikki Sassin (bassolaulu) ja Seeli Toivion (sello) konserteissa.

Kaamasen kotitarveorkesterin Kohu-iltamat päättää ruskaremakkaviikot 18.9. tarjoilemalla kattavan katsauksen kaamaslaiseen elämänmenoon, kun kemijärveläinen toimittaja paparazzeineen ryntää Inarin Kaamasen kylään utelemaan asukkailta lisää paljastuksia paikallislehden uutisen pohjalta.

Kaamasen kotitarveorkesteriin kuuluu viisi kaamaslaista naista ja pari nuorisovahvistusta. Tämä heidän uusin esityksensä on saanut hyvää palautetta ja Posion Teatterihelinöiden ammattilaisraati kiitti esitystä erityisesti vahvasta musiikillisesta osaamisesta ja hurtista kotiseuturakkaudesta.

Teksti: Lappilainen