Teemaleikkipuistot tuovat vaihtelua matkailevan perheen arkeen

Sisäleikki- ja aktiviteettipuistoista on muodostunut merkittävä perheiden matkapäätöksiin vaikuttava tekijä. Lasten matkakokemuksista parhaiten mieleen jäävät esimerkiksi Saariselän Angry Birds-puistossa vietetyt puuhapäivät. Kuva: Antti Kurola.

Teemaleikkipuistot alkoivat yleistyä 2010-luvulla, kun ensimmäiset Angry Birds –aktiviteettipuistot ilmestyivät Suomeen. Teemoitettujen aktiviteettipuistojen monipuoliset leikki- ja liikuntamahdollisuudet tuovat vaihtelua matkailevan perheen arkeen. Saariselän Angry Birds-puisto on Suomen pohjoisin sisätiloissa sijaitseva teemaleikki- ja liikunta-alue.

Saariselän Änkkäripuisto

Saariselän Änkkäripuistossa yhdistyvät Lapin taika ja avaruusteema, joka onkin sisäpuiston erikoisuus.

Sisätiloissa sijaitsevien aktiviteettipuistojen etuna on, että ne ovat riippumattomia sään vaihteluista. Lapset voivat leikkiä kesän sateisista päivistä tai talven lumimyräköistä välittämättä.

Monipuolisia aktiviteetteja lapsille ja nuorille, miksei myös vanhemmille

Monipuoliset aktiviteetit kiipeilystä tasapainoiluun tai köysiradalla liitäen kuuluvat Saariselän sisäpuiston kymmeneen aktiviteettipisteeseen.

Sisäleikki- ja liikuntapuistojen suunnittelussa huomioidaan lasten lisäksi nuoret, minkä vuoksi niihin sijoitetaan monenlaista tekemistä sisältäviä alueita. Saariselän Angry Birds –puistosta löytyvät palloilukentän lisäksi teeman mukainen ammuntapeli, seikkailurata tunneleineen ja yli viiden metrin korkeuteen ulottuva liukumäki.

Nuoret voivat harrastaa pallopelien ohella muun muassa parkouria ja boulderingia, kiipeilyä. Lepohetkiä ja taukoja varten puiston kalustukseen kuuluu erilaisia levähdyspisteitä, ravintola ja kauppa. Konsolipelialue täydentää kokonaisuutta, kun fyysisen aktiviteetin aika on tullut täyteen.

Lappsetin teemapuistosta vastaava liiketoimintayksikkö Lappset Creative suunnitteli ja toimitti Saariselän Angry Birds –aktiviteettipuiston lisäksi samaa teemaa noudattavat kokonaisuudet Holiday Clubin kohteisiin muun muassa Kuusamoon ja Lappeenrantaan.