Levin ainulaatuinen kesä

Lapin kesän rauhallisuus, valo, yötön yö, maailman puhtain ilma ja eri aktiviteetit luonnossa houkuttelevat matkailijoita Levin maisemiin. Kuva: Ville Heiskanen/Levin Matkailu Oy.

Kittilän lentokentän merkitys on osoittautunut tärkeäksi alueen kehitykselle. Viime talven aikana kokonaismatkailijamäärä kasvoi 26% ja kansainvälisten vierailijoiden osuus huikeat 29%.

Kittilään pääsi suorilla lennoilla viime talvena mm. Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Lontoosta, Pariisista, Zürichistä ja Düsseldorfista. Investoinnit sekä uudet reitit, kuten Helsinki-Tallinna-Helsinki tuovat kasvua jatkossa, kun Levi kansainvälistyy. Matkailijoita odotetaan tunturiin talveksi mm. Hong Kongista, Malesiasta, Monacosta, Filippiineiltä, Neitsytsaarilta ja Perusta.

Rauhaa ja valoa

Kesällä Lapin kesä houkuttelee kokemaan elämyksiä ja ikimuistoista Lapin taikaa. Ulkomaalaisille uniikkia ja eksoottista ovat Lapin kesän rauhallisuus, valo, yötön yö, maailman puhtain ilma ja eri aktiviteetit luonnossa. Kittilän lentokentän läheisyys edesauttaa tuomaan ulkomaisia matkailijoita pohjoiseen, kotimaisista matkailijoista suurin osa saapuu Levin kesään autolla.

– Pitkäjänteinen työ kansainvälisen markkinoinnin suhteen tuottaa meille nyt tulosta. Hienoa nähdä, että kansainväliset matkailijat ovat löytämässä Levin kesän sekä alkusyksyn revontuliajan. Kansainvälinen asiakas osaa tulla Lapin eksotiikan ja laajan aktiviteettitarjonnan perässä. Tulevaisuudessa toivomme, että myös suomalaiset löytäisivät Leville lumettomana aikana yhä useammin kansainvälisten matkailijoiden tapaan.  Kansainväliset vieraat nauttivat yöttömästä yöstä, revontulista sekä Lapin tarjoamasta hiljaisuudesta, kertoo Mika Laasonen Levin Matkailusta.

Liikunnallista lomailua

Levin tarjonta on laajaa ja se palvelee sekä perheitä että eri lajien harrastajia. Sykähdyttävimmän lappilaisen tapahtuman pystin pokannut Arctic Challenge kisattiin 21.7., Levi Outdoor Fest –pyöräilytapahtuma kokoaan lajin harrastajat yhteen 26.-29.7. ja Levi Golf Week lyödään heinäkuun viimeisellä viikolla.  This is the Real Shit – hyvinvointitapahtuma kokoaa tunturiin hyvän olon ammattilaiset valmentamaan 25.-26.8. ja perinteinen Ruskamaraton juostaan Levillä 1.9.2018.