Saariselän Auroran luontoillat

Saariselän Auroran luontoilloissa pääsee kuulemaan tarinaa retkeilystä Grönlannissa 5. huhtikuuta. Kuva: Jaakko Heikka

Urho Kekkosen kansallispuiston Auroratuvalla on tarjolla pääsiäiseen asti keskiviikkoisin luontoiltoja eri teemoista. Tapahtumien aikana johdatellaan perheitä talviluontoon ja sukelletaan mm. Saariselän kultahistoriaan ja geologiaan. Iltojen aikana käydään retkellä myös syvemmällä kansallispuistossa ja Grönlannissa asti. Tapahtumat ovat aina keskiviikkoiltaisin klo 18.

15.3. teemaillassa Saariselän kullankaivuuhistoriasta kertoo kirjailija Seppo J. Partanen. llan aikana katsotaan myös Tapio Tynyksen uusi 20- minuuttinen lyhytelokuva Emäkalliota etsimässä – Aktiebolaget Prospektorin tarina.

Tämän jälkeen vuoronsa saavat 22.3. vapaaehtoistyön keulahahmo Jouni Ohtamaa, 29.3. geologi Peter Johansson ja 5.4. utsjokelainen nuori Grönlannin kävijä Heini Koivuniemi.

Lue kaikki menovinkit Lappilaisesta