Kaamosjazz – Polar Night Jazz soi jälleen  

Klezmer-musiikin uudistaja Naftule`s Band esiintyy Kaamosjazzeilla perjantaina 24.11. ravintola Riekonlinnassa Saariselällä ja kolmeen otteeseen lauantain JazzArenalla saamemusiikin uudistajien Niillas Holmbergin ja Roope Mäenpään kanssa. Kuva: kaamosjazz.fi

Saariselän, Inarin ja Karigasniemen kaamoksessa jatsataan 23.-26. marraskuuta. Tankavaarassa 35 vuotta sitten syntynyt Kaamosjazz tapahtuma houkuttelee pohjoiseen kansainvälisiä ja kotimaisia jazzmuusikoita ja jazzia rakastavaa yleisöä.

Pohjois-Lapin matkailua markkinoiva Inari-Saariselkä Matkailu Oy on jo useita vuosia turvannut Euroopan Unionin pohjoisimman jazzfestivaalin toteutumisen. Tänä vuonna tapahtuman kehittämisestä ja tuottamisesta on sovittu raahelaisen Tuupa Recordsin kanssa. Yrityksellä on pitkä kokemus musiikkitapahtumien, myös jazzfestivaalien, järjestämisestä.

Jazz soi ravintoloissa, kappelissa, luonnon keskellä ja torilla

Vaikka Kaamosjazz uudistuu, soi jazz entiseen tapaan Saariselän gourmetravintoloissa, tunnelmallisessa Tunturikappelissa ja keskellä pohjoista luontoa, päivätupa Aurorassa. Perinteiseen tapaan Inarin kirkonkylän Saamelaiskulttuurikeskus Sajos tarjoaa lauantai-iltana annoksen saamelaismusiikin sävyttämää jazzia. Aivan uutta on perjantai-illan konsertti Norjan rajan tuntumassa, Karigasniemellä Kalastajan Majatalossa. Saariselän keskustaan nousee JazzArena tapahtumatori Holiday Club hotellin tuntumaan, jossa kuullaan lyhyitä maistiaisia Kaamosjazzien artisteilta.

Kansainvälistyminen edessä

Samalla kun Kaamosjazz kurkottaa Saariselältä kauemmas pohjoiseen, tapahtuma myös kansainvälistyy. Talvimatkailijoita houkutellaan konsertteihin entistä enemmän Saariselän hotellien omilla kanavilla, Ivalon lentoasemalla ja itse matkailukeskuksessa. Festivaalin nimi muuttuu vähitellen muotoon Kaamosjazz – Polar Night Jazz.

Kaamosjazzien oma festivaalikummi on vuonna 2017 maailman johtava ajoneuvoteollisuuden talvitestauspalveluja tarjoava inarilainen Test World Oy, jonka asiakkaista suurin osa majoittuu Saariselällä ja käyttää alueen vapaa-ajan palveluita.

Kaamosjazz-viikonlopun aikana Saariselällä tehdään perusteellinen kävijätutkimus, joka auttaa muokkaamaan vuoden 2018 festivaalista vieläkin paremman.

Esiintyjät ja ohjelmisto on julkistettu Kaamosjazzien sivustolla www.kaamosjazz.fi ja konserttiliput ovat myynnissä verkkokaupassa www.lipputoimisto.fi, josta voi ostaa kaikkien konserttien lippuja ennakkoon. Lippuja myydään myös Saariselällä konserttipaikoilla.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä